Hlavní obsah

Konec nadějí!? Jágr může na přepsání historického rekordu Howea zapomenout

Calgary/Praha

Byla to pro něj jedna z motivací, kvůli které se rozhodl si svou bohatou kariéru v NHL ještě minimálně o jednu sezónu prodloužit. Vždyť sesadit Gordieho Howea a stát se hráčem s nejvíce starty v dějinách NHL by bylo pro každého hokejistu velkým lákadlem. Jenže na to nakonec musí Jaromír Jágr, minimálně v tomto ročníku, zapomenout.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr v tréninkovém dresu Calgary.

Článek

Kvůli absenci v sestavě Calgary ve středečním utkání proti Los Angeles přišel pětačtyřicetiletý útočník o šanci dostat se v probíhající sezóně před Howea, pokud tedy nebude z týmu Flames vyměněn do mužstva, které má v sezóně odehráno méně zápasů než Plameny. Maximálně už Jágr může Howeův počin pouze vyrovnat, i když i tato možnost je velmi nepravděpodobná.

Přitom když se Jágr loni na začátku října s Calgary dohodl na roční smlouvě se základním platem milión dolarů, vypadalo vše nadějně. Před sezónou na Howea ztrácel 56 zápasů, což se při porci 82 utkání za ročník jevilo jako splnitelná mise.

Nejvíce zápasů odehraných zápasů v NHL:
1. Gordie Howe1767
2. Mark Messier1756
3. Jaromír Jágr1733
4. Ron Francis1731
5. Mark Recchi1652

Jenže nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL prakticky celý ročník limitují zranění. Nejprve problémy s třísly, která jej trápila už dříve v kariéře, následně se přidaly další trable s nohou. Proto za Calgary odehrál jen 22 duelů (jeden gól a šest asistencí) z celkových 48.

Naposledy kladenský odchovanec nastoupil na Silvestra loňského roku, od té doby vynechal devět zápasů v řadě. Calgary jej 14. ledna zařadilo na seznam zraněných hráčů se zpětnou platností od Jágrova dosud posledního odehraného utkání.

Delší dobu už se navíc spekuluje o konci Jágra v kanadském klubu, expert Sportsnet Elliotte Friedman před dvěma týdny uvedl, že hráčův agent Petr Svoboda dostal od Calgary svolení vyjednávat s možnými zájemci o výměně. Minulý týden pak generální manažer Flames Brad Treliving prohlásil, že další Jágrův osud v klubu momentálně s ohledem na jeho zdravotní stav neprojednávají.

Pakliže by se Jágr rozhodl k návratu domů, ať už k prvoligovým kladenským Rytířů, jejichž je majitelem, nebo do extraligy, má na to jen týden. K poslednímu lednovému dni se totiž v Česku uzavírá přestupový termín.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články