Hlavní obsah

Malkin nemusí na operaci, ale může chybět až šest týdnů

PITTSBURGH

Vedení Pittsburghu Penguins si může oddechnout, talentovaný ruský útočník Jevgenij Malkin totiž nemusí s poraněným ramenem na operaci. Špatnou zprávou pro klub NHL je fakt, že potenciální hvězda týmu může vypadnout ze hry až na šest týdnů, což by znamenalo, že přijde o prvních deset zápasů nové sezóny.

Článek

Dvacetiletý Malkin se zranil minulou středu hned ve svém prvním přípravném utkání paradoxně při kolizi se spoluhráčem Johnem LeClairem. Během dnešního důkladného vyšetření lékaři k úlevě Penguins vyloučili operaci, která by rodáka z Magnitogorsku mohla připravit až o dvě třetiny jeho nováčkovské sezony v NHL.

Navzdory zranění by se měl Malkin, jenž do Pittsburghu přišel po dramatickém útěku z přípravného kempu svého mateřského Metallurgu, připojit ke svým novým spoluhráčům ve West Pointu. Tam Tučňáky čeká tento týden v pauze mezi přípravnými duely čtyřdenní soustředění na utužení kolektivu, takzvaný "team-building".

Od účastníka letošních olympijských her i mistrovství světa v Pittsburghu očekávají, že vytvoří duo mladých hvězd společně s Kanaďanem Sidneym Crosbym. Malkinův odchod bez povolení Magnitogorsku nejspíš skončí u soudu, není však pravděpodobné, že by měl dopad na jeho působení v NHL. Zatím však urostlého útočníka zabrzdilo zranění.

Reklama