Hlavní obsah

Hudler je nadšený, že začne sezónu v Detroitu

Ve velmi dobré formě se v přípravných zápasech před novou sezónou NHL ukazoval český hokejový útočník Jiří Hudler a jeho výkony byly po zásluze odměněny. Někdejší velký talent českého hokeje začne sezónu v prvním týmu Detroit Red Wings a dostane další šanci hrát pravidelně NHL. V noci na pátek by neměl chybět v sestavě týmu v zápase s Vancouverem.

Článek

Dvaadvacetiletý Hudler odešel do zámoří už v roce 2003 s pověstí velkého talentu, ale Detroit mu dal v NHL šanci jen v sezóně 2003-04, kdy odehrál dvanáct zápasů v prvním týmu. Zbytek strávil ve farmářském celku Grand Rapids v AHL. Tam hrál i během výluky NHL, kdy nastoupil i doma za Vsetín. V loňském ročníku si v NHL zahrál dokonce jen čtyřikrát.

Letos se mu ale dařilo už v přípravě, když v sedmi zápasech nastřílel čtyři branky a na další dvě přihrál. Zářil především v zápasech s Coloradem (gól, asistence, a proměněný samostatný nájezd) a Tampou Bay (vstřelený hattrick). "Tvrdě jsem makal a chtěl jsem ukázat, že mám na to hrát na téhle úrovni," vykládal tehdy Hudler. "Jsem tu už čtvrtým rokem a chci zůstat v týmu. Hrát za Red Wings je můj sen. Chtěl bych zde odehrát celou sezónu," tvrdil odhodlaně.

Chválí jej trenér i spoluhráči

Získat místo ve slavném týmu mu bezpochyby usnadnily i odchody hvězd Steva Yzermana a Brendana Shanahana. Někteří zámořští komentátoři dokonce tvrdí, že by český forvard mohl být tou správnou náhradou za odliv branek Shanahana, který si prodloužil kariéru v New York Rangers. Nastupovat by Hudler měl v útoku s dvojicí švédských hráčů Zetterberg, Samuelsson. "Má dobré oči, dokáže být po celý zápas na správném místě. A taky má skvělou střelu," okomentoval nového parťáka Zetterberg.

Trenér Red Wings Mike Babcock Hudlerovi dlouho vyčítal špatnou práci v obraně, ale nakonec jej mladý Čech přece jen přesvědčil, aby mu dal šanci. "Má opravdu skvělý instinkt. A je hodně soutěživý. Když v tom bude pokračovat, může být opravdu dobrým hráčem NHL," chválil jej.  "Jsem připraven zde hrát. Vždyť Detroit by měl být jedním z nejlepších týmů v lize. A teď je to můj domov i můj život," dodal Hudler.

Do kádru Detroitu se probojoval i Hudlerův kamarád Tomáš Kopecký, se slovenským útočníkem společně působili už na farmě v Grand Rapids. "Nemyslel jsem, že se to povede. Ale tvrdě jsem pracoval na trénincích, víc jsem dělat nemohl. To, že jsem v prvním týmu ale ještě neznamená, že tu budu i za dva nebo tři týdny," zůstává Kopecký při zemi.

Reklama

Související témata: