Hlavní obsah

Nejkurióznější vlastní gól v NHL? Gólman zajel s pukem rovnou do brány

Raleigh

Tento gól překvapil všechny. Hlavně pak brankáře hokejistů Caroliny Cama Warda, který si v utkání NHL proti Arizoně nevědomky zavinil nejspíš nejkurióznější vlastní branku v životě.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Český čárový rozhodčí Libor Suchánek vyndavá zatoulaný puk ze škvíry mezi bruslí a botou brankáře Caroliny Cama Warda.

Článek

Přitom zezačátku nic nenasvědčovalo tomu, že nějaký gól padne. Obránce Arizony nahazuje puk z polovině hřiště za branku Hurricanes, kam si pro něj jede Ward, aby ho zpracoval rozjetému spoluhráči. V tu chvíli se však touš všem přítomným ztratí z dohledu. Ani rozhodčí si nebyl jist, kam vlastně zmizel.

Puk se totiž dostal do škvíry mezi Wardovou bruslí a botou. Čtyřiatřicetiletý brankář o tom vůbec nevěděl a i s ním zajel zpátky do brankoviště. A jak je vidět ze zpomaleného záznamu, dal si vlastní branku.

Rozhodčí tak neměl jinou možnost, než ji uznat a jelikož v hokeji se nepřipisují vlastní góly, branka byla připsána Alexi Goligoskému, jenž puk nahazoval.

„Během své kariéry jsem už dostal mnoho smolných gólů, ale u tohoto vím jistě, že je top," pravil po duelu Ward. „Můžu si tu sednout a předstírat, že mě to netrápí, ale trápí."

„To naštve každého. Je to jeden z těch gólů, který s vaší psychikou zamává. Pak si říkáte, co dál ještě přijde. Celá situace byla velmi zvláštní," konstatoval trenér Caroliny Bill Peters.

Tento nešťastný moment však Warda nakonec mrzet nemusel, Hurricanes v bitvě týmů, kteří již mají jistotu, že nepostoupí do play off, přestříleli Coyotes 6:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články