Hlavní obsah

Špinavost! vytočil Frolík kouče Arizony. Čech v NHL zničil mladého obránce

Aktualizováno

Slavili výhru 4:1 na ledě Calgary, přesto byl kouč hokejistů Arizony Coyotes Rick Tocchet naštvaný, a to především na českého útočníka domácích Michaela Frolíka, který vyřadil ze hry obránce Kojotů Jakoba Chychruna.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Calgary Michael Frolík.

Článek

Tocchet označil Frolíkovo počínání za „špinavou hru". Co se stalo? Český útočník v osmnácté minutě za stavu 0:2 dojížděl k mantinelu, kde podrazil Chychruna, jenž se těžce sbíral z ledu. Následně s dopomocí odklouzal na střídačku a do zápasu už nezasáhl.

Zámořské servery označují Frolíkův počin termínem „slew foot", kterým se popisuje úmyslné podražení soupeře nohou zezadu.

„Vím, že Frolík není špinavý hráč, ale tohle byla špinavá hra. Tohle nemám vůbec rád," zlobil se Tocchet. Naznačil také, že zranění jeho svěřence může být vážné: „Nevím teď přesně, jak na tom je, musí absolvovat vyšetření. Ale určitě to není dobré."

Chychrun, jehož si Coyotes vybrali v roce 2016 v prvním kole draftu, se zranil jen tři dny poté, co oslavil své dvacáté narozeniny gólem při výhře 6:0 nad St. Louis.

Reklama

Související témata: