Hlavní obsah

Neuvěřitelné, jedinečné... Pastrňákovi ukradl gól. Tohle jsem ještě neviděl, žasla hvězda Toronta

Po šestibodovém večeru vyšperkovaném hattrickem se stal hlavní hvězdou úvodu play off a nejen čeští hokejoví fanoušci byli natěšeni na další gólové představení. Jenže gólový přísun od Davida Pastrňáka se ve třetím utkání série na ledě Toronta zastavil. Šance byly, ale tentokrát havířovského rodáka často neuvěřitelnými zákroky ničil gólman Frederik Andersen.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Gólman Toronta Frederik Andersen (31) při zákroku proti Davidu Pastrňákovi.

Článek

„Náš elitní útok byl většinu zápasu skvělý, jenom prostě chyběly góly. David Pastrňák byl třikrát nebo čtyřikrát o gól doslova okraden. Jejich gólman ale předváděl neskutečné věci," musel smeknout kouč Bruins Bruce Cassidy po porážce 2:4.

Andersen si připsal čtyřicet úspěšných zákroků, ale ten který předvedl proti českému kanonýrovi v závěru zápasu při risku hostů bez brankáře, byl opravdu jedinečný.

Před jedenadvacetiletým českým borcem zívala z poloviny odkrytá brána, do níž také „Pasta" po křížné přihrávce pohotově nasměroval puk, který však dánský gólman hokejkou ve vzduchu těsně před brankovou čárou vyrazil.

„Tohle byl jeden z nejlepších zákroků, jaké jsem kdy viděl. Bylo to neuvěřitelné. A pro vývoj zápasu klíčové. Zbývaly ještě dvě minuty a Boston už by ztrácel jen jediný gól," žasl tahoun Toronta Auston Matthews po parádě svého spoluhráče.

Reklama

Související témata: