Hlavní obsah

Je konec! Jágrův bývalý kouč dostal padáka

Calgary/Praha

Nejen česká legenda, útočník Jaromír Jágr, musí na NHL zapomenout. Vedení Calgary Flames, kde kladenský patriot naposledy hrál, se totiž rozhodlo odvolat z funkce Glena Gulutzana. V klubu končí i jeho asistenti Dave Cameron a Paul Jerrard. „Je to dobrý trenér a báječný člověk, ale nakonec jsme se rozhodli tenhle krok udělat," poznamenal ke konci trenéra generální manažer Calgary Brad Treliving.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Glen Gulutzan už není trenérem hokejistů Calgary.

Článek

Klub měl před sezónou jasný plán, probojovat se do play off. Jenže nakonec Plameny musely na boje o Stanley Cup zapomenout, utekl jim o jedenáct bodů. Kanadský celek tak kousal zklamání, které vyústilo v konec trenéra. „Měli jsme představu o úrovni, na jakou bychom se měli posunout. A tam jsme se bohužel nedostali," řekl Treliving.

Calgary srážela hlavně bilance na domácím ledě, tam byly jen tři týmy horší. „Bavili jsme se o hráčích, trenérech, proč hra nevypadala podle našich představ. Řešili jsme vážně všechno a dospěli jsme k názoru, že pokud se chceme dostat na vyšší úroveň, musíme udělat změnu na místě kouče," dodal.

Šestačtyřicetiletý Gulutzan přišel do Calgary v červnu 2016, ve své premiérové sezóně se mu povedlo projít s Flames do play off, jenže v prvním kole tým vypadl s Anaheimem. V klubu měl smlouvu ještě na rok. V calgarském dresu pod jeho vedením v této sezóně působili brankář David Rittich a útočníci Michael Frolík a Jaromír Jágr. Ten však v klubu v lednu předčasně skončil, jelikož jej dlouhodobě trápila zranění. Nyní balí i samotný kouč, který Jágra vedl i v celku Dallas Stars.

Reklama

Související témata: