Hlavní obsah

Český střelec trefil postup, ani nevěděl jak. Žraloky čeká smělý nováček

San Jose

Byla to trefa z kategorie šťastných. Nahozený puk Tomáše Hertla zasáhl do nohy a od ní putoval do branky. Právě taková trefa rozhodla o vítězství San Jose 2:1 nad Anaheimem. Žraloci smetli v sérii prvního kola paly off NHL svého soupeře hladce 4:0.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Žralok Tomáš Hertl a jeho postupová radost. Vítězný gól vstřelil právě český útočník.

Článek

Hertl po nahození Marca-Edouarda Vlasice skóroval v sérii potřetí, v 50. minutě tečí srazil na kolena aktivní Ducks, kteří se z pracně vybojovaného vyrovnání radovali jen chvilku a na větší odpor se už nevzmohli (gólová akce na videu začíná v čase 6:57).

"Jsem velmi hrdý mužstvo, jeho odolnost a klid," řekl trenér Sharks Peter DeBoer.

Českého střelce za důležitý gól vyhlásili druhou hvězdou zápasu, výš byl pouze gólman Martin Jones, který si připsal třicet zákroků a několikrát obral hosty o gól. Stálo při něm i štěstí. Ducks na přelomu druhé a třetí třetiny dvakrát skórovali, ale ani jedna branka neplatila. V prvním případě ji dali po vypršení třetiny, podruhé byla odvolána kvůli ofsajdu.

"Šli jsme do nich tvrdě. Stačilo málo, aby se zápas vyvíjel jinak. Ale jejich gólman chytal absolutně skvěle a bylo velmi složité ho překonat," uvedl kapitán Ducks Ryan Getzlaf. Gólman Jones pustil v celé sérii jen čtyři branky, naopak San Jose jich dalo 16 a podruhé v klubové historii vyhrálo 4:0 na zápasy. Podobně si počínal jeho další soupeř - smělý nováček z Las Vegas, který hladce vyřídil Los Angeles.

V dresu poražených Ducks skončila v NHL sezóna Ondřeji Kašemu, který v play off nebodoval, ale v základní části se řadil k lídrům. Je pravděpodobné, že jej osloví vedení reprezentačního týmu, ve kterém bojuje o místo na mistrovství světa i jeho mladší bratr David.

Reklama

Související témata: