Hlavní obsah

Nejstarší obránce NHL Schneider si hattrick užíval

DETROIT

Mathieu Schneider plánuje svoji kariéru v NHL až do roku 2010, přitom je už teď ve svých sedmatřiceti letech nejstarším obráncem v soutěži. Pořád ale má co nabídnout, což dokázal v posledním zápase Detroitu proti Phoenixu, kdy se na vysokém vítězství domácích 9:2 podílel třemi góly a jednou asistencí.

Článek

"Byl to dobrý večer pro nás všechny. Myslím, že tenhle tým je schopen velkých věcí," usmíval se po zápase Schneider, jenž vstřelil tři branky v jednom zápase teprve podruhé během svých osmnácti sezón v NHL. "Jednou jsem měl štěstí. A v dalších dvou případech neměl brankář šanci, protože měl zakrytý výhled," popsal své poslední trefy.

Proti Phoenixu nejprve překonal Curtise Josepha v první třetině prudkým nahozením od pravého mantinelu, když bývalý gólman Red Wings puk překvapivě neudržel. Na začátku druhé části pak švihem za modrou upravil už na 3:1 pro domácí a ve stejné třetině opět švihem se tentokrát z levého kruhu trefil přesně nad Josephovo levé rameno. Před druhou sirénou pak ještě stihl přihrát na branku Samuelssonovi.

Veterán zraje jako víno

Zdá se, že Schneider pozdním věkem zraje jako víno. První hattrick vstřelil v loňské sezóně, na konci listopadu proti San Jose. A celkem v poslední sezóně nastřílel 21 branek a nasbíral 59 bodů, v obou případech se jednalo o jeho rekordní zápisy dlouhé kariéry.

"Cítím se tak dobře, jako už roky ne. Nemám žádné potíže s třísly, nohy jsou taky v pohodě, všechno funguje bezvadně. Pak se takové zápasy hrají lehce," je spokojený vítěz Stanley Cupu z roku 1993 a dvojnásobný účastník Utkání hvězd.

Devět branek hokejisté Detroitu naposledy nastříleli před více jak deseti lety, kdy v únoru 1996 vyhráli 9:4 nad Los Angeles. "Tolik branek nám pro další zápasy přidá na sebedůvěře," pochvaloval si trenér Mike Babcock.

Reklama

Související témata: