Hlavní obsah

O mladého českého beka je velký zájem v NHL. Upíše se Calgary, nebo Vegas?

Liberec

Fantastickou sezónu může vylepšit smlouvou s klubem NHL. O libereckého obránce Filipa Pyrochtu má zájem hned několik věhlasných klubů ze zámoří. Podle informací Práva mezi nimi figuruje dvojice Calgary Flames či Vegas Golden Knights.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Filip Pyrochta během utkání Euro Hockey Challenge se Švýcarskem

Článek

„Minulý týden podepsal Jašek, teď očekáváme, že na spadnutí je také podepsání Pyrochty," prozradil prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko při příležitosti slavnostního poděkování juniorům a mladším dorostencům Bílých Tygrů za stříbrné, respektive bronzové medaile.

„Bude mít jednání s týmy NHL už nyní během Švédských her a podpis je velmi reálný," doplnil sportovní ředitel a zároveň trenér severočeského celku Filip Pešán.

Ukáže se na MS?

Jednadvacetiletý obránce tak může mimořádnou sezónu ještě více umocnit. Začal skvěle, na čas však skončil na farmě v Benátkách nad Jizerou v první lize, ale v play off už patřil ke klíčovým hráčům Bílých Tygrů. Nyní bojuje o nominaci na mistrovství světa v Dánsku.

„Znamená to pro nás, že za posledních pět let bychom de facto připravili pro entry-level kontrakt šestého hráče, což jsou podle nás mimořádné výsledky," ocenil Syrovátko. Pyrochta může následovat Lukáše Jaška (Vancouver), Radima Šimka (San Jose), Pavla Zachu (New Jersey), Víta Vaněčka (Washington) a Filipa Chlapíka (Ottawa).

Bílé Tygry již po sezóně opustil útočník Tomáš Filippi a do Brna má namířeno Martin Bakoš, pravděpodobně odejde i Jan Stránský.

Získat by Liberec naopak měl z Mladé Boleslavi útočníka Radka Lence.

Reklama

Související témata: