Hlavní obsah

K neuvěření! Přestaň olizovat hráče, měla NHL vyzvat Pastrňákova parťáka

Pokud by mezi hokejisty NHL proběhla anketa o nejméně sympatickém protihráči, můžete si být jistí, že na čelních příčkách žebříčku by figurovalo jméno Brada Marchanda. Devětadvacetiletý kanadský útočník sice bez diskuse patří k hlavním oporám Bostonu, zároveň se ale občas na ledě nedokáže kontrolovat. Tak jako během ve čtvrtek skončené série prvního kola play off, v jejímž prvním duelu pocítil poněkud zvláštní Marchandovo jednání finský forvard Toronta Leo Komarov.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Útočník Bostonu Brad Marchand.

Článek

Oba kohouti se totiž u střídačky Maple Leafs dostali do menší potyčky, kterou Marchand zakončil velmi netradičně. Ke Komarovovi se naklonil, aby mu vzápětí začal olizovat krk.

Když parťák Davida Pastrňáka z prvního útoku Bruins obdržel po skončení duelu otázku, čím to je, že se chtěl s Komarovem tak moc mazlit, stroze odvětil: „Protože je roztomilý," prohlásil Marchand bez jakéhokoliv pokání.

Zdálo se, že vedení NHL celou záležitost přešlo, opak je ale pravdou. Uznávaný zámořský novinář Elliotte Friedman totiž přišel ve čtvrtek s informací, že Bruins prý absolvovali s ústředím NHL telefonát na téma Marchand.

„Byli bychom radši, kdybyste mohli Bradu Marchandovi říct, aby přestal olizovat lidi," prozradil Friedman ve svém pořadu obsah hovoru.

Ve zbytku série se už Marchand dokázal ovládnout, jisté ale je, že si na něj NHL pořádně posvítí i během druhého kola play off proti Tampě Bay.

Reklama

Související témata: