Hlavní obsah

Do sestavy Rangers se vrací obránce Kasparaitis

Zkušený ruský bek Darius Kasparaitis by se měl postarat o vylepšení nelichotivé bilance obrany hokejistů New York Rangers, kteří na začátku nové sezony kanadsko-americké NHL zatím výsledkově příliš neoslňují. Z pěti utkání již třikrát prohráli, solidní počet 21 vstřelených branek znevažuje na druhé straně třiadvacet inkasovaných gólů, což znamená nejslabší defenzivu v lize.

Foto: REUTERS

Obránce Rangers Darius Kasparaitis (uprostřed).

Článek

V den svých čtyřiatřicátých narozenin se dnes Kasparaitis vrátí do sestavy poté, co ho do ní trenér manhattanského týmu Tom Renney v úvodních pěti utkáních vůbec nezařadil. "To je můj nejlepší narozeninový dárek v životě," pochvaloval si Kasparaitis. Renney jeho dočasné vyřazení z týmu zdůvodnil tím, že jeden z pilířů obrany nebyl v dostatečné formě na soutěž, jakou je NHL.

"Darius hodně tvrdě pracoval. Nyní je připraven a bude hrát, neboť se již dostal na svou obvyklou úroveň. On sám dobře ví, že člověk nedostane nic zadarmo," řekl trenér Renney deníku New York Post.

Rangers dnes čeká v Madison Square Garden derby proti New Jersey Devils a trenér Renney si je vědom toho, že obrana nefunguje zcela ideálně. "Popravdě řečeno jsme Dariuse dost postrádali. Narušuje hru soupeře svou fyzickou hrou a udržuje ho v jistém napětí. A to je něco, co jsme postrádali. My ho opravdu potřebujeme, ale na druhou stranu si zcela upřímně myslím, že prostě nemohl nastoupit dříve," doplnil Renney.

Kasparaitis obléká dres Rangers od sezóny 2002/03. Ve slavné zámořské soutěži odehrál dosud 839 utkání, připsal si v nich 159 bodů za 25 gólů a 134 asistencí, přičemž si stihl vysloužit i 1349 trestných minut. Očekává se, že ze sestavy vypadne rakouský obránce Thomas Pock a Kasparaitis vytvoří obrannou dvojici s Karlem Rachůnkem.

Reklama