Hlavní obsah

Nevídaný veletoč! Místo Komety, nebo Švédska míří z Liberce za Pastrňákem s Krejčím

Praha

To je tedy pořádný veletoč! Přesně před měsícem mistrovská Kometa oznámila, že z Liberce získala posilu do útoku Martina Bakoše, jenže před týdnem musela přiznat, že příchod osmadvacetiletého Slováka do Brna se kvůli jeho podpisu smlouvy se švédskou Morou minimálně o rok odkládá. Ale všechno je nakonec jinak. Účastník letošních olympijských her i mistrovství světa míří do NHL, podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Bostonem Bruins.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejista Martin Bakoš

Článek

„Je to pro mě obrovská výzva, největší šance v životě. O NHL sní každý malý kluk, který začne hrát hokej. Nejsem výjimkou. Teď bude jen na mně, abych dokázal, že si místo v soutěži zasloužím," prohlásil Bakoš, který byl v uplynulé sezóně se 40 kanadskými body nejproduktivnějším Bílým Tygrem v základní části extraligy.

„Dostat se do NHL, o tom Martin vždycky snil. Boston jednal rychle a férově, podmínky smlouvy jsou velmi solidní. Taková nabídka se neodmítá," uvedl hráčův agent Robert Spálenka z agentury Sport Invest.

Jednání s Bruins proběhla až nečekaně rychle. Švédská Mora už se těšila na velkou posilu, jenže teď na ni může zapomenout. Boston totiž využil toho, že hráči pod smlouvou v evropských klubech mohou do 15. června podepsat kontrakt v NHL.

„Bostonu vznikla mezera v sestavě a Martin se o ni chce poprat. Martin samozřejmě nemá garantováno, že hned naskočí do NHL, ale šanci určitě má," tvrdí Spálenka o svém klientovi, který si v případě vybojování místa v prvním celku Bruins přijde na 700 tisíc dolarů za sezónu.

„Martin má za sebou výbornou sezonu v Liberci, velmi slušně odehrál i mistrovství světa. Dorostl do fáze, kdy je z něj rozdílový hráč, který dokáže táhnout tým. Preferoval KHL či švédskou ligu, kde cítil, že by se mohl hráčsky ještě víc rozvinout. O možnosti NHL jen tajně snil," doplnil Spálenka.

Bakoš: Těším se na Cháru i české kluky

Bakoš si tak po angažmá ve slovenské extralize (za Slovan Bratislava, Skalici a výběr do dvaceti let), KHL (Slovan a Kunlun) a české extralize, v níž vítězným gólem zajistil Liberci v roce 2016 mistrovský titul, premiérově vyzkouší zámořské angažmá.

Pokud se mu podaří získat místo v prvním týmu, stane se spoluhráčem českých útočníků Davida Krejčího s Davidem Pastrňákem i svého krajana obránce Zdena Cháry.

„Vím, že mě čeká největší boj, který může hokej nabídnout. Ale kdyby tomu bylo jinak, nebyla by NHL nejlepší ligou na světě. Věřím, že mi pomůže také česko-slovenská parta, která je prý v Bostonu parádní," těší se Bakoš na novou výzvu.

„Se Zdenem Chárou už jsem si volal, moc se na něj těším. Je to velký lídr a skvělý hokejista. S českými kluky se teprve budu poznávat, těším se také na ně. Teď v létě co nejlépe potrénuji, abych byl na novou výzvu co nejlépe připraven," uzavírá rodák ze Spišské Nové Vsi.

Reklama

Související témata: