Hlavní obsah

V Petrohradu by měla vyrůst největší hokejová hala světa

Petrohrad

Ruský miliardář Gennadij Timčenko se chystá postavit v Petrohradě největší hokejovou halu na světě. Ruským médiím prozradil, že nová aréna by měla mít kapacitu 22.500 diváků a v roce 2023 by se v ní mělo hrát hokejové mistrovství světa. Náklady jsou odhadovány na 295 miliónů dolarů, což je více než 6,5 miliardy korun.

Foto: Marek Burkert, Právo

Zatím největší hokejová hala je v kanadském Montrealu.

Článek

Timčenko, podle magazínu Forbes 62. nejbohatší muž světa, je prezidentem klubu SKA Petrohrad a členem vedení Kontinentální hokejové ligy. Vedle ruského má i finské občanství a je spolumajitelem klubu Jokerit Helsinky. Podnikatel v energetice a dopravě je považován za jednoho z blízkých spolupracovníků prezidenta Vladimira Putina.

Dosud největší halou, v níž se pravidelně hraje hokej, je Bell Centre v Montrealu, kam se vejde 21.288 fanoušků. Současný Ledový palác v Petrohradě je z roku 2000 a pojme 12.300 diváků.

O pořadateli světového šampionátu v roce 2023 dosud nebylo rozhodnuto. Ucházela se o něj i Česká republika, ale prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel nedávno naznačil, že Češi budou muset ještě rok počkat. Důvodem může být právě termín otevření nové petrohradské haly.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec