Hlavní obsah

Kouč Komety po výhře nad Eisbärenem: Hodně vyloučených? Aspoň jsme si vyzkoušeli oslabení i přesilovky

Brno

Brněnští hokejisté museli v duelu skupiny D Ligy mistrů s Eisbärenem Berlín dohánět ve své hale před 4056 diváky dvougólové manko, avšak nakonec skóre přetočili i díky třem využitým přesilovkám ve svůj prospěch a po vítězství 4:3 si přiblížili postup do další fáze soutěže.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Hruška, Lukáš Kašpar a brankář Marek Langhamer z Brna, Colin Smith z Berlína a Juraj Mikuš a Karel Plášek z Brna.

Článek
Fotogalerie

„Sedmnáct vyloučených je na můj vkus docela hodně. Některé tresty se mi zdály dost přísné. Zápas kvůli tomu neměl potřebné tempo. Aspoň jsme si ale vyzkoušeli hru v početní převaze i oslabení. Hráči, kteří do nich nenastupují, však tentokrát byli málo vytížení," hodnotí střetnutí trenér Komety Kamil Pokorný.

Cení si, že jeho mužstvo dokázalo stejně jako v předchozím domácím duelu s běloruským Grodnem navzdory špatnému vstupu do zápasu znovu získat tři body. „To je hrozně pozitivní. Naskočili jsme na vítěznou vlnu, kéž bychom se na ní udrželi i v extralize," přeje si Pokorný, jehož celek načne cestu za obhajobou titulu v sobotu v Chomutově.

Také útočník Petr Holík, který vstřelil první branku Brna a poté přidal ještě i asistenci, si rovněž pochvaluje stoupající formu týmu.

„Jen ty začátky utkání potřebujeme ještě vylepšit. Nemělo by se nám stávat, abychom tak záhy inkasovali. Za stavu 0:2 se ovšem opět ukázala velká síla našeho mužstva. Mám ze zápasu velmi dobrý pocit, ve formaci s Peterem Muellerem a Martinem Zaťovičem nám to na ledě klape. A výborně zachytal Langhamer, několikrát nás podržel," chválí parťáka, který po odchodu Čiliaka do Slovanu Bratislava zaujme s největší pravděpodobností pozici brankářské jedničky.

Kometa je po čtyřech kolech ve skupině Ligy mistrů na druhém postupovém místě jediný bodík za vedoucím Zugem, s nímž ji čeká dvojzápas 10. a 16. října. Na třetí Grodno má čtyřbodový náskok. Holík prozradil, že tabulku bedlivě sleduje. „Chceme pochopitelně postoupit dál, máme k tomu velmi dobře nakročeno," těší ho.

Reklama