Hlavní obsah

Nejtěžší soupeř. Uznávanému trenérovi diagnostikovali rakovinu prostaty

Praha

Dvacet let bojoval coby hlavní kouč se soupeři v NHL, následně i čtyři sezóny v Kontinentální lize. Nyní však uznávaný osmašedesátiletý kanadský trenér Mike Keenan čelí nejtěžšímu protivníkovi. V květnu mu totiž lékaři diagnostikovali onkologické onemocnění, Keenan trpí rakovinou prostaty. Informoval o tom server tsn.ca.

Foto: Profimedia.cz

Mike Keenan na snímku z roku 2015.

Článek

Keenan během léta konzultoval svůj zdravotní stav a způsob léčby s řadou doktorů ve Spojených státech i Kanadě. Minulý týden pak začal podstupovat ozařování.

Podle lékařů jsou prognózy na úplné uzdravení vysoké, neboť rakovina byla u Keenana objevena v raném stádiu. I proto, že kouč, který v roce 1994 dovedl New York Rangers k jejich dosud poslednímu Stanley Cupu, chodil na pravidelné roční prohlídky.

A Keenana navíc ani v těžkých chvílích neopouští jeho pověstný břitký smysl pro humor. „Teď už jsem opravdový Železný Mike, protože ozařování v mém těle zůstane do konce života," připomněl Keenan se smíchem svou přezdívku.

Keenan během dvaceti sezón strávených v NHL vedl Philadelphii, Chicago, Rangers, St. Louis, Vancouver, Boston, Floridu a Calgary. Od roku 2013 pak tři sezóny trénoval Magnitogorsk, se kterým v roce 2014 získal Gagarinův pohár. V minulé sezóně Keenan do listopadu působil v KHL jako generální manažer a hlavní trenér čínského Kunlunu.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko