Hlavní obsah

Zázrak na ledě! Prohrávali 0:5, čtyři sekundy před koncem srovnali a dosáhli i na vítěznou branku

Praha/Bratislava

Diváci na zimním stadionu ve městě Partizánske viděli v utkání 9. kola druhé slovenské hokejové ligy doslova zázrak na ledě. Domácí o víkendu neuvěřitelným způsobem otočili utkání z 0:5 na 6:5.

Foto: Sport.cz

Neskutečný moment v nižší slovenské soutěži

Článek

Domácí hokejisté prohrávali se Senicí po první třetině už 0:5. Po druhé třetině bylo stále 2:5 pro hosty, aby domácí čtyři vteřiny před koncem vyrovnali při power play na 5:5. Hráči obou týmů už asi mysleli na prodloužení, když Libor Káčer hned po buly ve středovém kruhu vystřelil a překvapil hostujícího brankáře střelou k tyči. To vše jedinou vteřinu před koncem.

Domácí hráči okamžitě slavili, jak čeští hokejisté v Naganu, když je rozhodčí musel upozornit, že dojde ještě k jednomu vhazování. Tomu už hráči téměř nevěnovali žádnou pozornost a pokračovali v oslavách.

„Vítězný gól jsem ani neviděl. Už jsem zvažoval, jak budeme hrát v prodloužení a najednou jsem viděl, že kluci radostí naskákali na led. Až tehdy jsem pochopil, že jsme zvítězili," řekl trenér Partizánskeho Marek Adamík. „Takové utkání ještě nikdo z nás nezažil. Byl to nejlepší moment v mé kariéře," dodal trenér.

Partizánske hraje až třetí nejvyšší slovenskou soutěž, hráči chodí do práce nebo studují a společně trénují jen dvakrát do týdne. „Někteří hráči byli ještě před utkáním v práci. Proto takové vítězství chutná dvojnásob. V šatně byla velká euforie," přiznal Adamík. „Pro kluky, kteří u nás hrají za pivo a klobásu, to byl velký den, o němž budou jednou vyprávět dětem a vnoučatům," řekl trenér.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko zítra 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice