Hlavní obsah

Dvacítka tasí trumf! České hokejisty posílí na světovém šampionátu Zadina

Aktualizováno

Útočník Filip Zadina posílí českou hokejovou dvacítku na mistrovství světa v Kanadě, které se bude hrát od 26. prosince do 5. ledna ve Vancouveru a Victorii. Devatenáctiletý šestý hráč letošního draftu NHL působí na farmě Detroitu v Grand Rapids. Zadinovo uvolnění pro šampionát potvrdil serveru MLive.com generální manažer Red Wings Ken Holland.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Zadina na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Zadina působí v AHL od začátku sezony a ve 22 zápasech za Griffins si připsal 15 bodů za sedm branek a osm asistencí. Je v týmu pátým nejproduktivnější hráčem a čtvrtým nejlepším střelcem. Na premiéru v NHL odchovanec Pardubic čeká.

V přípravě sehrál Zadina za Detroit sedm zápasů z celkových osmi. V nich zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Na minulém juniorském šampionátu zazářil a pomohl ke čtvrté příčce českého mužstva sedmi góly a asistencí v sedmi utkáních. Byl zvolen do All Star týmu turnaje.

Usiloval také o účast na seniorském MS, do konečného výběru se ale nedostal. Syn asistenta trenéra Třince a bývalého útočníka Marka Zadiny má v reprezentačním "áčku" na kontě už šest utkání a gól a asistenci.

Reklama

Související témata: