Hlavní obsah

Nájezdy? Asi jsme poctiví lidé, že nám to hokejový pánbůh vrátil, žertoval trenér Plzně

Plzeň

Plzeňské ochozy dlouho a nadšeně aplaudovaly. Armáda Ladislava Čiháka v dramatické úterní odvetě skolila v samostatných nájezdech švédskou Skellefteu (2:1 po sam. náj.) a v hokejové Lize mistrů rozrazila vytoužené semifinálové brány.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Juhamatti Aaltonen ze Skelleftey a Jan Kovář z Plzně.

Článek

"Říkali jsme si, že s nimi musíme hrát celých šedesát minut. To se povedlo. Jsme šťastní, že jsme postoupili," radoval se trenér Čihák.

V aréně panovalo v úterý večer značné veselí, i když to nebyl zrovna zápas pro slabší povahy. Po trefě Alvareze necelé tři minuty před koncem základní hrací doby se už domácí pomalu smiřovali s vyřazením, jenže v samém závěru zkusili hru v šesti a Jakub Kindl dělovkou od modré srovnal. „Byl jsem naštvaný, že jsme dostali gól. Takže jsem si sedl na střídačku a koukal matně na tabuli. A najednou gól! Spadl mi kámen ze srdce," oddechl si brankář Dominik Frodl, jenž se stal jedním z hrdinů duelu.

I když diváci dlouho čekali na první zásah, rozhodně se hokejem nenudili. Šance se střídaly na obou stranách a bylo na co koukat. „Byl to dobrý zápas, hodně o bruslení, jenom mě mrzí, že jsme nevyužili dlouhé přesilovky. Musíme je proměňovat," litoval útočník Jan Kovář.

Pomstí Kometu?

Po návratu ze zámořské anabáze zatím sbírá samé úspěchy a vítězné góly. Stejně jako v pátek v Litvínově opět rozhodl penaltový rozstřel. „Akorát mě překvapilo, že po prodloužení nevyjela rolba a neupravoval se led. Nechtěl jsem jít proto do kličky, aby mi to nepřeskočilo hokejku. Zakončoval jsem tedy podobně jako v Litvínově," vykládal šikovný centr. Zatímco na plzeňské straně skórovali vedle Kováře i Kodýtek s Gulašem, za Skellefteu rozvlnil síť jen v první sérii Pudas.

„Nikdo mi před nájezdy neradil, protože jejich hráče pořádně nikdo nezná. Zase jsem dostal první gól mezi nohy. Říkal jsem si, ty jo, já jsem debil. Ale pak už mě to naštěstí třikrát trefilo," ulevil si Frodl. „Měli jsme zápasy, kdy se nám nájezdy nepovedly. V pravou chvíli nám vyšly. Asi jsme poctiví lidé, že nám to hokejový pánbůh vrátil," žertoval trenér Čihák.

Plzeňané tak zůstávají jediným mužstvem, které v tomto ročníku soutěže ještě neokusilo porážku. Po triumfu nad Skellefteou se o finále poperou s dvojnásobným šampionem Champions League Frölundou, která přešla přes brněnskou Kometu. „Další kvalitní tým. Jsme rádi, že se zase podíváme do Švédska a říkám jednoznačně: chceme jít do finále!" ujistil kouč Škody.

Postoupí hokejisté Plzně přes Frölundu do finále Ligy mistrů?
Ano
74,3 %
Ne
25,7 %
Celkem hlasovalo 1263 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko