Hlavní obsah

Výborný se do přebalování miminka moc nehrne

PRAHA

Tři týdny už je kapitán české hokejové reprezentace David Výborný dvojnásobným otcem. V sobotu se s čerstvým přírůstkem rodiny, dcerkou Denisou, objevil na exhibičním volejbalovém turnaji, který ve Žlutých lázních pořádal Patrik Eliáš.

Článek

„Malá je v pohodě. Přes den celkem spí, ale v noci si s ní manželka užije. Mě tohle celkem míjí, já se přestěhoval k synovi do děcáku,“ přiznal se Výborný, který ovšem příchod dcery na svět pořádně oslavil. „Začali jsme v pátek ve tři odpoledne a končili v neděli ve tři ráno. Beze spánku, což je můj rekord,“ pravil hráč Columbusu.

Osobní maximum ale překonal i v jiné oblasti. „Pilo se všechno. Pivo, panáky. Hlavně vodka s Red Bullem. Takový výkon se bude hodně těžko překonávat. V některých podnicích z nás asi neměli moc radosti, ale my se nakonec dokázali propít do střízlivosti,“ vykládal Výborný a přidal i jména kumpánů, kteří s ním alkoholickou anabázi absolvovali až do samotného závěru. „Jarda Bednář, Jarda Nedvěd, Martin Ručinský.“

O týden později měl Výborný další důvod k oslavě, když se jeho sestře Kláře a švagrovi Jaroslavu Hlinkovi narodil syn Tomáš. „Mladej Hlína ale vyspává o něco víc než naše malá,“ dal se do srovnávání.

Výborného manželka Irena si ale na chotě i trochu postěžovala: „Rád malou chová, ale když dojde na přebalování, tak se k tomu moc nemá,“ usmívala se. „To je pravda, ani do koupání se moc nehrnu, už jsem tyhle věci nějak pozapomněl,“ vykládal 32letý otec, který je ale nadšený, jak malou sestřičku přijal sedmiletý syn Michal. „Měli jsme z toho trochu obavy, aby třeba nežárlil, ale on se chová skvěle. Dává na Denisku pozor, stal se z něj ochránce,“ těší Výborného.

Reklama