Hlavní obsah

Jergl odšpuntoval hradeckou radost. Jeden z nejtěžších zápasů v Lize mistrů, hlásil

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Když našel skulinu mezi Gustafssonovými betony, lítal nadšením po ledě jako čertík. Aleš Jergl se stal v úvodní osmifinálové partii Ligy mistrů opěvovaným královéhradeckým hrdinou, gólem čtyři minuty před koncem zlomil Orly a hokejisté Mountfieldu HK vyrazí po výhře 1:0 k odvetě do Mannheimu se slibnými vyhlídkami.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec gólu Aleš Jergl z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

„Jeden z nejtěžších zápasů v Champions League, který jsme hráli. Oproti extralize tvrdší. Celé utkání to byla přetahovaná z jedné strany na druhou," utrousil 25letý útočník. Trenér Růžička, jenž má nově v rozhodující kompetenci koučování utkání, naordinoval týmu defenzivnější systém. Domácí ho svědomitě plnili a trpělivě čekali na šance.

„Vyplatilo se to, i když zápas celkem bolel. Mají spoustu velkých obránců, Kanaďany, kteří to dohrávali," vykládal Jergl. Na ledě se místy jiskřilo a hlavně v závěru duelu vládla nervozita. Po vypršení šedesáté minuty se strhla šarvátka, Němci poté zamávali svým fandům a zmizeli v kabině.

„Celý zápas byl urputný, hodně se to pouštělo, některé zákroky byly na hraně, možná i za hranou z obou stran. Jeden rozhodčí mi říkal, že jsme ubrečení, druhý zase, že to je faul. Myslím, že ani Němci nevěděli, co se bude pískat," tvrdil kapitán Radek Smoleňák, jehož tým se v úterý popere o účast mezi nejlepšími osmi celky soutěže.

Reklama

Související témata: