Hlavní obsah

Slavia se stala desátým jistým účastníkem hokejové Ligy mistrů

Hokejisté pražské Slavie se po středečním triumfu v extralize stali desátým jistým účastníkem nově vzniklé Ligy mistrů, která se bude hrát v nadcházející sezóně. Již po vítězství v základní části měly jistotu České Budějovice. Dosud známí nejsou už jen dva účastníci premiérového ročníku, přičemž o prvním rozhodne finále německé ligy a o druhém až kvalifikační turnaj 12. až 14. září.

Článek

Z Ruska se kvalifikoval mistrovský celek Salavat Julajev Ufa a doplnil vítěze lednového turnaje mistrů Super Six Magnitogorsk, z Finska se dostali do evropské soutěže mistrovský Kärpät Oulu a poražený finalista Blues Espoo, ze Slovenska mistrovský Slovan Bratislava a ze Švýcarska rovněž šampión z Curychu.

Rozhodnuto je i přes pokračující finále ve Švédsku, odkud se zúčastní Ligy mistrů jönköpingské HV 71 a Linköping. HV 71 totiž vyhrálo základní část a Linköpingu stačil k jistotě už postup do finále. V Německu bojují o titulu i o účast Eisbären Berlín s Kolínem nad Rýnem.

O poslední místo svedou v kvalifikaci souboj vítězové dlouhodobých soutěží ze Švýcarska a Německa - Bern a Norimberk - ze Slovenska poražený finalista Košice.

Každý účastník hlavní soutěže má garantovaných 300 tisíc eur. Za každé vítězství v základní skupině navíc dostane 50 tisíc eur. Další příjmy mohou úspěšné kluby získat při postupu do semifinále (200 tisíc eur), do finále (500 tisíc eur) a celkový šampion získá rovný milion eur.

Týmy budou rozděleny do čtyř skupin po třech a do play off postoupí jen vítězové. Hracími dny základních skupin jsou středy 8., 22. a 29. října, 12. a 19. listopadu a 3. prosince. Semifinálové duely se hrají 10. prosince a 7. ledna a finále 21. a 28. ledna.

Reklama

Související témata: