Hlavní obsah

Bývalý český reprezentant, hrající i v NHL, byl pozitivně testován na koronavir

Aktualizováno

Po bývalém boxerovi Lukáši Konečném se nakazil další sportovec - a opět na severu Čech. V pátek se v médiích objevila zpráva, že mezi nakaženými je i obyvatel Litvínova a místní hned začali spekulovat, o koho se asi může jednat. Netrvalo dlouho a ukázalo se, že mezi tisícovkou nakažených je i bývalý hokejista, který působil jak doma v Litvínově, tak také ve slavné NHL, Jan Vopat.

Foto: Profimedia.cz

Jan Vopat se nakazil koronavirem

Článek

V sobotu se k jeho zdravotnímu stavu vyjádřila na svém facebookovém profilu jeho manželka Lenka, podle které je hokejistův průběh nemoci mírný. Vopat, který reprezentoval na zimních olympijských hrách i na mistrovství světa, se v neděli 8. března vrátil ze služební cesty z Německa a od té doby se volně pohyboval po městě, mohl tak nakazit spoustu dalších lidí.

Vláda rozšířila povinnou karanténu až o 5 dní později a od té doby se Vopat stáhl. „V neděli 15. března na sobě pocítil lehké příznaky chřipky a proto okamžitě kontaktoval Krajskou hygienickou stanici," píše Vopatova manželka. Hygiena však bývalého hokejistu a nynějšího šéfa evropského skautingu St. Louis Blues testovala v pondělí a výsledky byly známy až v pátek.

Zbytek rodiny se testům podrobil až včera a není vyloučeno, že testy u nich dopadnou obdobně. Vopat je prý po fyzické stránce v pořádku a s rodinou dodržuje všechna potřebná opatření.

Vopat hrál po odchodu z Litvínova v Los Angeles, Nashvillu a ve farmářských týmech v IHL v letech 1995 až 1999. Kariéru účastníka olympijských her v Lillehammeru v roce 1994 a mistrovství světa ve Stockholmu o rok později pak zabrzdily zdravotní problémy. Jeho tělo si vytvářelo alergickou reakci na pot.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice