Hlavní obsah

Malér v Bělorusku. Hokejisté měli ovlivnit zápas, za porážku brali balík

Praha

Tohle je pořádný hokejový průšvih. A budou za něj padat tvrdé tresty. Hráči běloruské ligy měli ovlivnit zápas a nyní je kvůli tomu čeká soud. K události došlo v listopadu minulého roku. Hřešit měla sedmička hokejistů Dinama Moloděčno v duelu proti týmu Mogileva. Podle běloruského webu hockey.by si měli hráči přijít až na milion rublů, a to po porážce 5:6, na kterou se mělo sázet.

Foto: HCMOLODECHNO.HOCKEY.BY

Ilustrační foto

Článek

Celou záležitost nyní řeší orgány v trestním řízení. V aféře figuruje sedmička hráčů, kteří měli ovlivnit výsledek utkání, na který poté jiní lidé vsadili. Následně měla být hokejistům vyplacena částka až milion rublů, což je asi 330 tisíc korun.

Běloruská hokejová federace uvádí, že minulý týden obdržela informace z ústředí vyšetřovacího výboru pro boj proti podvodům a korupci. Inkriminované utkání se hrálo 12 listopadu 2019.

Podle běloruského webu se měli čtyři hráči Dinama podílet na akcí přímo, zbylá trojice o situaci věděla, ale skutečnost si nechala pro sebe. Všichni hokejisté se k činu přiznali.

Mezi hříšníky jsou Alexej Ivanov, Nikita Ustiněnko, Alexander Syrej, Sergej Šeleg, Stanislav Kučkin, Pavel Bojančuk a Vjačeslav Lisičkin. Všichni hráči už dostali roční zákaz v běloruském hokeji.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko