Hlavní obsah

Hokejky či brusle? Ne! Přední výrobce hokejové výstroje teď myslí na doktory a sestry

Běžně se v nich produkují rukavice, helmy, brusle či hokejky, to ale nyní pro továrny společnosti Bauer, jednoho z největších výrobců hokejové výstroje, neplatí. Část výroby byla přeorientována na pomoc těm, kteří jsou v boji s koronavirem v první linii - lékařům, zdravotníkům a sestrám, pro která firma vyrábí ochranné štíty. Informuje o tom server nhl.com.

Foto: Sport.cz

Takhle vypadá ochranný štít, kterým chce firma pomoct lékařům.

Článek

„Součástí naší DNA je ochrana sportovců, a to už od roku 1927. Ale tohle je příležitost přeřadit. Prožíváme události, které nikdo z nás nikdy nezažil. V hokeji je na prvním místě tým, totéž pro nás platí v celé komunitě. V nejistých časech je potřeba se spojit a společně zabrat," říká Mary-Kay Messierová, viceprezidentka marketingu společnosti Bauer.

Přeměna výroby prý od prvního nápadu až do samotné realizace trvala pouhé čtyři dny. „Neřekla bych, že je to snadné, ale je to proveditelné. A když máte lidi, kteří jsou opravdu šikovní i zapálení, tak to dokážete," soudí sestra legendárního hokejového útočníka a člena Síně slávy Marka Messiera.

Foto: Sport.cz

Ochranný štít bude stát pouhé tři dolary.

První štíty, které jsou vyráběny ze stejných komponentů jako ochranné plexi na hráčských helmách, poputují k doktorům a sestřičkám v Kanadě, ty další do Spojených států

„Nyní pracujeme na co nejlepším plánu distribuce, aby se ochranné pomůcky dostaly co nejrychleji k lidem, kteří je nejvíce potřebují," tvrdí Messierová s tím, že cena jednoho kusu bude činit pouhé tři dolary.

„Nehodláme na tom vydělávat. Rádi bychom měli jen pokryté náklady, protože stejně jako jiné firmy jsou to pro nás těžké časy. Víme, že jde o nedostatkové zboží. Slyšíme lidi diskutovat o tom, jak mohou firmy pomoci. A máme štěstí v tom, že jsme v pozici, kdy pomáhat můžeme," zakončuje Messierová.

Reklama