Hlavní obsah

Končí všichni hráči i realizační tým. Slavný hokejový klub přistoupil k radikálnímu kroku

Zatímco v české hokejové extralize o dohodě na finančních ústupcích s hráči kvůli pandemii koronaviru a z ní vyplývajícímu předčasnému ukončení sezony zatím oficiálně informovaly jen Liberec s brněnskou Kometou, u našich východních sousedů sáhl Slovan Bratislava k mnohem drastičtějšímu kroku. Mistr Československa z roku 1979 a osminásobný šampion Slovenska v úterý večer oznámil, že na základě rozhodnutí svých akcionářů byl kvůli současné situaci nucen utlumit svoji činnost.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Slovanu Bratislava. Ilustrační foto.

Článek

V praxi to znamená, že smlouvy s hráči A týmu i členy realizačního týmu nebudou prodloužené. Pracovní poměr tak skončí většině zaměstnanců klubu. Akcionáři těmito kroky chtějí zachránit existenci slavného klubu.

Zároveň byly k poslednímu březnovému dni ukončeny všechny dodavatelské a marketingově-obchodní smlouvy, které vzhledem k pandemii koronaviru nešlo dále vzájemně plnit nebo by jejich plněním klubu vznikaly výdaje.

„Akcionáři klubu museli přikročit k těmto opatřením v zájmu záchrany existence samotného klubu. Předčasné ukončení sezony má na klub, podobně jako na velkou většinu sportovních klubů na Slovensku a ve světě, devastační důsledky," uvádí Slovan v prohlášení zveřejněném na svých oficiálních stránkách.

Bratislavský celek už odhadl finanční ztrátu z neuskutečnění play off, do kterého postoupil z druhého místa. Počítal tak s odehráním vysokého počtu domácích zápasů před zaplněnou arénou Ondreje Nepely, která má desetitisícovou kapacitu.

„Ta ztráta se pohybuje na úrovni 1,1 milionu eur (zhruba třicet milionů korun ). Jde zejména o ušlé příjmy ze vstupného, pronájmu VIP lóží, jakož i nenaplněných marketingových a sponzorských smluv," vypočítává vedení Slovanu.

„Slovan Bratislava byl jedním z mála sportovních klubů na Slovensku, který důsledně dodržoval Zákon o sportu a hráči A mužstva byli zaměstnanci klubu. Klub chce všechny své pracovně-právní vztahy vůči hráčům i zaměstnancům vypořádat v plném rozsahu," stojí dál v prohlášení.

I přesto má bratislavský klub i nadále zájem s většinou hráčů současného kádru dál spolupracovat. „Klub by rád nabídl hráčům spolupráci, jakmile bude jednoznačně jasné, v jakém časovém horizontu bude možné obnovit hokejovou činnost před startem další sezony extraligy," dodal Slovan na závěr.

Na Slovensku bylo v úterý večer hlášeno 363 lidí nakažených novým koronavirem a s největší pravděpodobností první případ úmrtí na nemoc COVID-19.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice