Hlavní obsah

Hašek zavírá firmu, jeho společnost Dominator prodělávala

PRAHA

Na ledě sbíral úspěchy a vybudoval si slavnou kariéru, v podnikání Dominik Hašek poznává první krach. Když začátkem června po zisku druhého Stanley Cupu s Detroitem oznámil 43letý brankář konec kariéry, hodlal se začít plně věnovat své firmě na sportovní oblečení Dominator. Jeho projekt však prodělával a Hašek v pondělí oznámil zaměstnancům, že firma přerušuje výrobní a obchodní činnost.

Článek

"Firma je teď moje nová vášeň. Budu ji řídit každý den a chci pro značku udělat co nejvíc. V tuhle chvíli se na to velmi těším, ale jsem v této oblasti nováček," vykládal ještě před čtrnácti dny Hašek nadšeně, jak se těší na novou etapu svého života. Jenže už po pár dnech je všechno jinak. Místo zářných zítřků čekaly dnes na zaměstnance výpovědi.

"Společnost prodělává 30 tisíc korun denně a do konce roku není šance na tom čísle něco změnit. Dospěl jsem k rozhodnutí, že ukončit činnost je nejlepší řešení jak pro společnost, tak pro značku Dominator," prohlásil dnes Hašek, jehož firma jen za poslední rok prokázala ztrátu okolo 11 miliónů korun.

"Společnost byla pravidelně ve ztrátě i v minulosti. Přesto jsem věřil, že se to změní k lepšímu. Už během aktivní kariéry jsem se snažil podle možností pomoci, ale bohužel to nebylo dostačující. Prodejnost nedosáhla našich cílů," mrzí Haška, který značku Dominator nesoucí jeho přezdívku ze zámoří představil světu přesně před deseti lety. Firmě se alespoň částečně dařilo jen v zámoří, kde se její činnost nepřerušuje. Po území USA prodávají značku spjatou se jménem českého gólmana desítky obchodů především v Texasu, Michiganu, Minnesotě, Illinois a Arizoně.

Dluhy? Nejsou

Nyní jej čeká vyřizování nezbytných kroků kolem přerušení výrobní a obchodní činnosti apod. Zdůrazňuje však, že nikomu nic nedluží. "Společnost nemá žádné dluhy. Tedy, když samozřejmě pominu moji osobu jakožto jediného věřitele. Pohledávky několikanásobně převyšují závazky firmy. A všechny naše pohledávky k partnerům a zákazníkům budou vyřízeny tak, jak se mají," zdůraznil Hašek.

V příštích měsících si chce celou situaci kolem firmy ještě projít a dát dohromady všechny důvody, proč se značce nedařilo. "Chyb bylo určitě více. Jedno vím jistě: na začátku jsem se měl radit s jinými lidmi," má jasno.

Značka Dominator není na prodej

Značka Dominator však nekončí. "Je třeba od sebe oddělovat dvě zásadní slova - firma, která přerušuje svoji činnost a značka. Značka Dominator tady nadále je a není na prodej. Já vím o její výjimečnosti a kvalitě, měla a stále má obrovský potenciál. Pro mě je to značka, která má navíc sílu zlepšovat život lidí okolo nás. Jsem přesvědčen, že nynější rozhodnutí ji může jenom prospět."

Reklama