Hlavní obsah

Naváže na NHL? Jágr je v nominaci na evropskou cenu za celoživotní přínos. Vyhrát může i jiný Čech

Za svou bohatou kariéru získal už nespočet individuálních ocenění, včetně pěti trofejí Arta Rosse pro nejproduktivnějšího hráče sezony NHL či jedné Hart Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu ročníku nejlepší soutěže světa. Nyní osmačtyřicetiletý útočník Jaromír Jágr může obdržet další. Majitel kladenských Rytířů je jedním z pěti aspirantů na cenu za celoživotní přínos, kterou každoročně uděluje Evropská asociace hokejových klubů. A v pětici adeptů není jediným Čechem, spolu s ním byl totiž do výběru zařazen i plzeňský forvard Milan Gulaš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kladenský útočník Jaromír Jágr.

Článek

O vítězi „The Warrior Career Excellence Award" rozhodnou fanoušci svým hlasováním na oficiálních stránkách Evropské asociace hokejových klubů.

Cena je obdobou Bill Masterton Trophy, kterou v NHL uděluje vedení soutěže hráčům za jejich vytrvalost, oddanost hokeji a sportovní přístup. Z Čechů ji jako jediný vyhrál právě Jágr v roce 2016.

V pětici nominovaných hokejistů figurují kromě Jágra a Gulaše i švédský kapitán vítězů letošního ročníku Ligy mistrů Frölundy Joel Lundqvist, finský kapitán Kärpätu Oulu Lasse Kukkonen a Němec Yannic Seidenberg z Mnichova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Gulaš z Plzně.

Mezi pětice nominovaných pro nejlepšího trenéra, mladého hráče a klub sezony se žádný český zástupce nedostal.

Evropská asociace klubů vznikla v roce 2016 a aktuálně má 88 členů z 13 zemí. Z českých klubů jsou jejími členy Mladá Boleslav, Liberec, Jihlava, Brno, Třinec, Chomutov, Sparta, Litvínov a Plzeň. Úkolem organizace je sjednotit a zastupovat profesionální kluby a řešit rozvoj jejich i celého evropského hokeje.

Reklama

Související témata: