Hlavní obsah

Bratislavský hokejový klub dává sbohem slovenské lize. Kde bude od příští sezony hrát?

Vídeň/Praha

Rakouskou nadnárodní hokejovou soutěž EBEL (od nového ročníku ponese jiné jméno po novém hlavním partnerovi) si v příští sezoně poprvé zahraje i slovenský klub. Vedení ligy, jejíž součástí jsou i Orli Znojmo, v pátek potvrdilo přijetí týmu iClinic Bratislava Capitals. Celek ze slovenské metropole má nyní čas do 4. května, aby svůj start v lize potvrdil a splnil všechny předepsané náležitosti.

Foto: Sport.cz

Klub Bratislava Capitals byl přijat do rakouské nadnárodní hokejové soutěže.

Článek

„Je pro nás ctí a velmi si vážíme důvěry, kterou nám dala rakouská nadnárodní hokejová liga tím, že zahlasovala za naši účast v sezoně 2020/2021 v této lize. Na druhé straně to ale vnímáme jako velký závazek. Věříme, že účast našeho klubu bude pro fanoušky této ligy atraktivní a že spolupráce bude pro obě strany přínosem, "uvedl prezident bratislavského týmu Ivo Ďurkovič v tiskové zprávě.

Klub Bratislava Capitals působil v uplynulé sezoně ve slovenské hokejové lize, druhé nejvyšší soutěži v zemi. Její základní část vyhrál, uspěl i ve čtvrtfinále play off, následně ale byla liga kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena.

„Na vstupu do rakouské nadnárodní hokejové soutěže jsme nepřetržitě pracovali od konce ledna, přičemž jsme museli splnit řadu podmínek a jsem velmi rád, že se nám podařilo tento proces dotáhnout do úspěšného konce. Stáváme se její součástí," prohlásil viceprezident a generální ředitel bratislavského klubu, za který v uplynulé sezoně nastupoval i český útočník Daniel Kružík, Dušan Pašek mladší.

„Jsme velmi vděční vedení soutěže i klubům v ní působícím, které nám v hlasování projevily důvěru, a věříme, že budeme pro ligu přínosem. Naše díky patří i Slovenskému svazu ledního hokeje, který nám svým povolením k odchodu umožnil ucházet se o vstup do této kvalitní zahraniční soutěže," dodal Pašek.

Nejvyšší hokejové soutěže v Rakousku je vedle osmi domácích klubů součástí i Znojmo, italské Bolzano a maďarský Székesfehérvár. S bratislavskými Capitals by tak liga měla dvanáct účastníků.

„Velmi nás těší, že můžeme v naší lize přivítat další zahraniční klub za předpokladu, že splní do 4. května ještě nějaké povinnosti. Naše liga a její kluby jsou přesvědčeny, že získali nového člena s velkým potenciálem. Tímto rozhodnutím jsme udělali další důležitý krok k úspěšné budoucnosti," prohlásil prezident soutěže Karl Safron.

V zahraničních nadnárodních ligách v minulosti působily už tři slovenské celky - v KHL Lev Poprad a Slovan Bratislava, v maďarské MOL lize zase Nové Zámky.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko