Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu si troufají proti Tampě na vítězství

BRATISLAVA

Hokejový Slovan Bratislava si troufá v přípravném utkání proti zámořskému týmu Tampa Bay Lightning na vítězství. Historicky první zápas klubu NHL na Slovensku si nenechají ujít tisícovky fanoušků. Část hvězdné sestavy mužstva z Floridy a hokejisté vítěze slovenské extraligy se před úterním duelem setkali s fanoušky na společné autogramiádě.

Článek

"Rádi bychom vyhráli, i když samozřejmě respektujeme sílu soupeře, a respektujeme hlavně sílu patnáctinásobného rozpočtu," řekl ČTK generální manažer Slovanu Maroš Krajči. Proti hokejistům Slovanu by měli nastoupit i dva Slováci v dresu Tampy Bay Andrej Meszároš a Vladimír Mihálik.

Na kvalitní rychlý hokej proti vítězovi Stanley Cupu z roku 2004 se těší finský gólman domácích Sasu Hovi. "Nikdy jsem ještě nehrál proti mužstvu NHL. Doma jsme velmi silní, máme šanci vyhrát asi 3:0," zatipoval si s úsměvem Hovi, u nějž vzbuzují respekt zejména obávaní kanonýři Vincent Lecavalier a Martin St. Louis.

Aréna bratislavského Slovanu dnes dopoledne ještě nebyla vyprodaná. V hale s kapacitou 8000 diváků, která by se měla přestavět pro potřeby světového šampionátu v roce 2011, zůstalo podle Krajčiho volných zhruba tisíc vstupenek. Cena lístků začíná na 2000 korunách.

Blesky z Tampy Bay přicestovaly do Bratislavy v neděli večer z Berlína. Do Německa si tým odskočil z pražské základny na duel s tamním mužstvem Eisbären, které zdolal 4:1. Slovan chce bojovat o lepší výsledek.

Čtyři hráči Tampy si dnes rozcvičili zápěstí během autogramiády v jednom z bratislavských hotelů. Možnost získat podpis hvězd z NHL přilákala desítky fanoušků, úsměvy a autogramy rozdával i Meszároš. Vedle něj se mohli hokejoví příznivci setkat také s Lecavalierem, St. Louisem a německým brankářem Olafem Kölzigem.

Tampa Bay si naplánovala duel se Slovanem jako generálku na ostrý start do nového ročníku NHL, který mužstvo absolvuje v sobotu v Praze proti hráčům New Yorku Rangers.

Reklama

Související témata: