Hlavní obsah

Vodní slalomářka Kaliská si zahraje hokejovou ligu

BRATISLAVA

Dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu, Slovenka Elena Kaliská, vymění vodáckou helmu za tu hokejovou. Na ledě se objeví 11. října ve Spišské Nové Vsi v ligovém utkání tamního ženského týmu proti Zvolenu.

Článek

Kouč a manažer týmu Pavol Findura slavnou slovenskou sportovkyni k soutěžní premiéře na ledové ploše nemusel ani přemlouvat. "Elena se nabídla sama. Pokud vím, pravidelně hrává hokej rekreačně s partou na Liptově a i v médiích se vyjádřila, že ji hokej velmi baví. Bude to pro ni dvojnásob zajímavý debut, neboť pochází právě ze Zvolena," dodal.

Jedno přání Kaliské ve Spišské Nové Vsi zřejmě nevyplní. Mistryně světa a čtyřnásobná evropská šampionka chtěla hrát s číslem 16, které však patří nejstarší hráčce týmu Beátě Beníkové. "Ta začínala s hokejem v 38 letech, což bylo před deseti lety. Takže pokud se bude Eleně dařit, má před sebou ještě mnoho hokejových let," usmál se Findura.

Ten si novou posilu pochvaluje také z hlediska motivace. "V týmu máme několik hráček mladších 18 let. Když budou s takovou profesionálkou v jedné kabině, budou mít možnost si uvědomit, co všechno musela absolvovat, aby dokázala to, co se jí podařilo," uvedl kouč aktuálně třetího týmu prvoligové tabulky.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko