Hlavní obsah

Český hokej chystá oslavy, je mu sto let

Martin KézrPrávo

Oslavy sta let našeho hokeje jsou přichystány na 4. listopadu do pražské O2 Areny a vedle mezistátního utkání Česko – Slovensko při nich dojde i na exhibiční setkání legend na ledě. Účast přislíbil i Jaromír Jágr, po jeho boku naposledy oblékne reprezentační dres Martin Straka.

Článek

Při exhibici by si naganští vítězové měli zahrát proti mistrům světa všech generací a diváci se mohou vedle řady známých tváří těšit i na historické repliky slavných dresů. „Pozváno je celkem 800 hostů, nejvýraznější osobnosti českého hokeje budou při tomto večeru oceněny,“ říká mluvčí hokejového svazu Pavel Bárta.

Bude se také křtít kniha, která podrobně mapuje hokejovou historii v této zemi. Deník Právo se bez ohledu na ni pokusil vybrat deset nejvýraznějších kapitol hokejového století u nás a v pravidelném seriálu vám je už od zítřka přiblíží, takže si postupně budete moci připomenout slávu legendárních domácích klubů od LTC přes Brno, Jihlavu, Kladno až po vsetínskou dynastii.

Oživíte si památné bitvy s Kanadou či Sovětským svazem, přiblížíme vám osudy zlaté generace hráčů 40. i 70. let i ještě čerstvé vzpomínky na vítězství z přelomu století, ať už v olympijském Naganu či při MS. Nevynecháme ani českou stopu v NHL či procházku po nejslavnějších hokejových halách u nás.

Kdy deník Právo připomene nejvýraznější kapitoly 100 let našeho hokeje
Slavné ligové kluby a triumfy22. října
Jak jsme na ledě potkali Kanadu23. října
Úspěch a zmar generace 40. let24. října
Nesmiřitelné bitvy se Sověty25. října
Od Štvanice až k Sazka Areně27. října
Zlatý lesk reprezentace 70. let29. října
Černé momenty české historie30. října
Zlatý hattrick na přelomu století31. října
Česká stopa v NHL1. listopadu
Triumf století v Naganu3. listopadu

Reklama