Hlavní obsah

Do ruské hokejové reprezentace se vracejí Jašin a Tverdovskij

MOSKVA

Útočník Alexej Jašin z Jaroslavle a obránce Oleg Tverdovskij z Ufy se vracejí do ruské hokejové reprezentace. Kouč Vjačeslav Bykov oba nominoval na domácí turnaj Channel One Cup, který se hraje od 18. do 21. prosince v Moskvě. Rusové, kteří v listopadu ovládli turnaj Karjala v Helsinkách, úspěšný kádr jen drobně pozměnili a mají v týmu jedenáct mistrů světa z Québeku.

Foto: www.khl.ru

Alexej Jašin (uprostřed) se spoluhráči z Jaroslavle

Článek

Pětatřicetiletý Jašin se vrátil po dlouholetém působení v NHL do Ruska už před minulou sezonou, ale jeho comeback do sborné se definitivně povedl až nyní. Opora Jaroslavle naposledy hrála za Rusko v únoru 2006 na olympijských hrách v Turíně. O tři roky mladší Tverdovskij, který po návratu ze zamoří obléká druhou sezonu dres Ufy, se představí v reprezentaci poprvé od září 2004, kdy hrál na Světovém poháru.

V nominaci nechybí ani útočník Sergej Zinovjev, který po sporech v Kazani vypadl ze soupisky a je v současné době volným hráčem. Přestože se situace s Kazaní stále řeší, kouč Bykov v národním týmu jeho osvědčenou spolupráci s Alexejem Morozovem a Danisem Zaripovem využije.

Vedle tohoto tria na mistrovství světa v Kanadě, kde sborná získala zlato po dlouhých patnácti letech, byli z kádru pro Channel One Cup také brankář Alexandr Jerjomenko, obránci Konstantin Kornějev, Ilja Nikulin a útočníci Alexandr Radulov, Sergej Mozjakin, Alexej Těreščenko, Konstantin Gorovikov a Maxim Sušinskij.

Rusové zahájí druhý díl série Euro Hockey Tour ve čtvrtek 18. prosince v Megasport Areně na Chodynském poli duelem s Finskem. V sobotu je čeká zápas s Českou republikou a o den později se utkají se Švédskem.

Nominace Ruska na Channel One Cup (18.- 21. prosince):
Brankáři: Konstantin Barulin (CSKA Moskva), Alexandr Jerjomenko (Ufa),
obránci: Vitalij Aťjušov, Jevgenij Varlamov (oba Magnitogorsk), Konstantin Kornějev, Denis Kuljaš (oba CSKA Moskva), Vitalij Višněvskij (Jaroslavl), Alexej Žitnik (Dynamo Moskva), Ilja Nikulin (Kazaň), Oleg Tverdovskij (Ufa),
útočníci: Danis Zaripov, Alexej Morozov (oba Kazaň), Konstantin Gorovikov, Maxim Sušinskij (oba Petrohrad), Alexej Michnov, Alexej Jašin (oba Jaroslavl), Alexandr Radulov, Alexej Těreščenko (oba Ufa), Pjotr Ščastlivyj, Oleg Saprykin (oba CSKA Moskva), Sergej Mozjakin (Atlant Mytišci), Sergej Zinovjev (volný hráč).

Reklama

Související témata: