Hlavní obsah

Poslední roky jsou peklo! Slovenský zázrak, s nímž se spálil i Jágr, chce končit

Kariéra mimořádně talentovaného slovenského hokejisty Martina Réwaye se možná definitivně blíží svému konci. Sám pětadvacetiletý hráč se nad uzavřením profesionální dráhy zamýšlí na svém instagramovém účtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Réway v diskuzi s majitelem a útočníkem kladenských Rytířů Jaromírem Jágrem.

Článek

Pražský rodák měl být budoucností slovenského hokeje, jenže svérázná povaha a přístup ke sportu v kombinaci se zdravotními problémy mu slibně rozjetou kariéru notně zkomplikovaly.

„Hokej mi přinesl hodně radosti, ale i utrpění. Posledních pár let to byla cesta peklem. Tolik lží, co se o mně navyprávěly. Každý si přidal něco extra, aby příběh byl ještě pikantnější. Hokej mě vždy bavil, i když se nedařilo, jak bych si býval představoval. Ale stále víc a víc mám pocit, že už je čas tuto kapitolu uzavřít," uvedl na sociální síti, kde rovněž přidal anketu s tím, zda má skončit, či nikoliv. Hlasující jej v drtivé většině podpořili v setrvání u hokeje.

Réway si jméno udělal dobrými výkony ve Spartě, kterou ale v sezoně 2015/16 po roce a půl opustil, aby zamířil do švýcarského Fribourgu. Následně podepsal smlouvu s Montrealem a snil o NHL. Jenže kvůli problémům se srdcem byl nucen vynechal celý ročník 2016/17 a své původní formě už se nikdy nepřiblížil.

Sezonu 2017/18 začal v AHL v Lavalu na farmě Montrealu, kde ale odehrál jen pět zápasů a zamířil do Slovanu Bratislava do KHL. Jenže se mu příliš nedařilo a jeho pád pokračoval i v uplynulém ročníku. V něm nejprve neuspěl na zkoušce v extraligovém Hradci Králové, poté nastupoval za slovenský třetiligový Dolný Kubín a švédské druholigové Tingsryds.

Když už nad ním všichni definitivně lámali hůl, dal mu šanci slavný Jaromír Jágr ve svém Kladně. Ale ani tam nevydržel. V únoru tam ukončil spolupráci a zamířil do Popradu, kde po třech letech kariéry dal konečně gól.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Tymto to by som sa chcel poďakovať vsetkym skvelým fanusikom Popradu. Bola to skvela skúsenosť aj ked,kratka ale na ktoru nikdy nezabudnem, navzdy ostatnete v mojom srdci 💙 budem vam velmi drzat palce v novej sezone a dufam ze dokončíte co ste zacali 💪 dakujem aj celému realizačnému tímu a hlavne spoluhracom , bez vas by to nebolo ono stali ste pri mne od zaciatku az do konca a ja vam zato dakujem prajem vam vsetkym len to najlepsie chlapi! Este raz velke Dakujem. A prosim, nemajte mi za zle kam povedú moje dalsie kroky. S Popradom sme sa jednoducho nevedeli dohodnut.Nedostal som ziadny navrh ani náznak ze somnou počítajú do dalsich sezon. Od zaciatku bol Poprad mojou prvou voľbou a tak som ostatnych tímov s úctou odmietol. No taky je hokej 😊 Takze dufam ze mi to nebudete mat zle no ja najvyšší cas si hladat nove angazma 💪

Příspěvek sdílený Martin Reway (@martinreway10),Kvě 21, 2020 v 7:01 PDT

Když se zdálo, že se usazuje, přišly znovu problémy. „S Popradem jsme se jednoduše nedokázali domluvit. Nedostal jsem žádný návrh, ani náznak, že se mnou do příštích sezon počítají. Od začátku byl Poprad mojí první volbou, ostatní týmy jsem odmítal," napsal před pár dny na Instagramu.

Klubový ředitel Ľudovít Jurinyi však jeho slova poopravuje. „Z jeho statusu jsme byli překvapení. Je to velká dezinformace. Byli jsme v kontaktu s Maťom i jeho agentem. Jejich požadavek byl, abychom podepsali smlouvu co nejdříve. To jsme mu nedokázali splnit. Chceme mu popřát všechno dobré, dveře má u nás stále otevřené," řekl Jurinyi pro sme.sk.

Reklama

Související témata: