Hlavní obsah

Karlovarští se chtějí na Spengler Cupu představit v dobrém světle

PRAHA

Předvádět dobrý hokej, uspět a nezklamat diváky. Takové jsou cíle hokejistů Karlových Varů, kteří ve čtvrtek odjeli do Davosu, kde se představí na 82. ročníku Spenglerova poháru. Švýcarští pořadatelé pozvali poraženého finalistu uplynulého ročníku české extraligy na tradiční vánoční turnaj zejména díky jejich dobrým výsledkům v minulé sezóně a Západočeši chtějí pod Alpami naplnit jejich očekávání.

Článek

"Je to prestižní a vyhlášený turnaj. Samozřejmě, že k tomu tak přistupujeme a nejedeme to jen odehrát. Chceme se pokusit umístit se co nejlépe, produkovat dobrý hokej a hlavně nezklamat diváky. Dobře reprezentovat náš hokej," řekl trenér Energie Josef Paleček. Před rokem se v Davosu představily Pardubice, které obsadily čtvrté místo, když dokázaly vyhrát jeden ze čtyř duelů.

Karlovy Vary budou na Spenglerově poháru spoléhat na své hráče, žádnou speciální posilu na tuto akci neangažovaly, přestože to pravidla turnaje dovolují. "Je to především finanční otázka. Víceméně tam jede mužstvo, které loni uspělo v extralize a myslím si, že si to hráči svým způsobem zaslouží," vysvětlil Paleček.

Společně s týmem odjeli navíc pouze Jan Bauer a Tomáš Schmidt, kteří hrají v prvoligovém Mostě a junior Tomáš Rohan. "Pro všechny to bude velká zkušenost, čekají nás silné mužstva. Kluci se na to těší, už se tam nemusí vícekrát podívat," podotkl kouč. Jeho tým čekají čtyři zápasy ve čtyřech dnech a poté případné finále na Silvestra. Paleček počítá s tím, že bude hráče "točit". Vše bude záležet i na výsledcích. "Určitě ale všichni neodehrají všechno," řekl Paleček.

Psychika je podle kouče dobrá

Západočeši cestují do Švýcarska ve chvíli, kdy jsou na pátém místě v extralize. Mají však předehrané tři kola a o dva až tři zápasy více než většina jejich soupeřů. Jejich pohoda je tak mnohem lepší než v případě hráčů Pardubic či pražské Sparty, kteří do Davosu v minulých letech cestovali v době, kdy se jim doma vůbec nedařilo.

Podle Palečka na tom ale Karlovy Vary až tak dobře nejsou. "Máme odehrané o tři zápasy více a jsme ve středu tabulky, kde je to namačkané. Můžeme spadnout dolu. Dobré je, že jsme v posledním zápase ve Znojmě udělali tři body a psychika je dobrá," uvedl Paleček. Extraligové výsledky tak bude Energie, která se do domácí soutěže vrátí až 4. ledna domácím soubojem s Českými Budějovicemi, pečlivě sledovat.

Český hokej bude mít zastoupení i v dalších týmem. Moskevské Dynamo trénuje Vladimír Vůjtek a jeho dres oblékají Petr Čajánek a Karel Rachůnek, za pořádající Davos hrají Josef Marha, Petr Sýkora, Petr Tatíček a stejně jako před rokem bude za švýcarský celek hrát na prestižním turnaji i Zdeněk Kutlák, který jinak obléká dres celku Ambri-Piotta. Barvy německého Ingolstadtu hájí Jakub Ficenec.

Reklama

Související témata: