Hlavní obsah

Druholigové kluby se dohodly na návrhu podoby soutěže pro příští sezonu

Praha

Kluby druhé hokejové ligy schválily návrh podoby soutěže pro nadcházející sezonu, který bude předložen výkonnému výboru ČKluby druhé hokejové ligy schválily návrh podoby soutěže pro nadcházející sezonu, který bude předložen výkonnému výboru Českého hokeje. Ten zasedá příští čtvrtek. eského hokeje. Ten zasedá příští čtvrtek.

Foto: hcorli.cz

Trenér hokejistů Znojma Miroslav Fryčer. Orli se do českých soutěží vrací po devíti letech v EBEL.

Článek

Návrh počítá s tím, že čtyřiadvacet přihlášených klubů do tuzemské třetí nejvyšší soutěže bude podle regionálního principu rozděleno do třech osmičlenných skupin. Základní část bude šestikolová a každé z mužstev v ní sehraje 42 utkání.

Dva nejlepší týmy z každé skupiny postoupí přímo do play off, zatímco celky, které se ve skupině umístily na třetí až šesté příčce, se utkají v předkole. Vítězové tří play off se nakonec střetnou v kvalifikaci, jejíhož vítěze čeká baráž o účast v Chance lize.

Sestupujícího určí zápasy, v nichž se utkají dvě mužstva, která obsadila ve skupinách poslední příčku a získala v nich nejméně bodů.

O podobě soutěže rozhodně s definitivní platností v závěru příštího týdne výkonný výbor Českého hokeje. Ten bude rozhodovat i o podobě extraligy a první ligy.

Přihlášené kluby do 2. hokejové ligy pro sezonu 2020/21
Havlíčkův Brod, Nová Paka, Valašské Meziříčí, Děčín, Bílina, DS České Budějovice, Dvůr Králové nad Labem, Klatovy, Kobra Praha, Kopřivnice, Příbram, Tábor, Trutnov, Nový Jičín, Opava, Písek, Most, Hodonín, Žďár nad Sázavou, Jablonec nad Nisou, Řisuty, Znojmo, Cheb, Velké Meziříčí

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec