Hlavní obsah

Sparta se těšila na událost, kterou naposledy zažila před 10 lety. Nakonec se jí nemusí dočkat

Davos/Praha

Těšili se, že se po deseti letech znovu představí na prestižním Spenglerově poháru ve švýcarském Davosu, jenže není vyloučené, že se hokejisté Sparty startu na turnaji, který v letech 1962 a 1963 ovládli, nakonec nedočkají. Vedoucí organizačního výboru turnaje konaného pravidelně na konci roku Marc Gianola totiž uvedl, že kvůli pandemii koronaviru se letos Spenglerův pohár nemusí uskutečnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty - ilustrační foto.

Článek

„V tuhle chvíli nejsem schopen říct, jestli budeme schopni turnaj uspořádat," cituje Gianolu švýcarský server swisshockeynews.ch.

Pokud by turnaj nemohli z nařízení švýcarských orgánů navštívit kvůli koronaviru diváci, Spenglerův pohár by se nehrál. To se od roku 1923, kdy se nejstarší klubový hokejový mezinárodní turnaj v Evropě konal poprvé, stalo jen v letech 1939, 1940, 1949 a 1956.

„O letošním ročníku rozhodneme nejpozději v říjnu, případně v listopadu. Rozhodně se ale nestane, že by se Spenglerův pohár konal před prázdnými tribunami," říká Gianola jasně.

„Pokud nedostaneme zelenou k uvítání fanoušků, žádný Spenglerův pohár letos nebude. Hokejová party bez fanoušků je nemyslitelná, nebyla to žádná party. A odložení turnaje rovněž nepřichází v úvahu," zakončuje Gianola.

Reklama

Související témata: