Hlavní obsah

Další těžký pád po bitce naštěstí tragédií neskončil

PHILADELPHIE

Ani týden stará tragická smrt v Ontarijské hokejové lize (OHL) neodradila další zámořské hráče, aby při bitce nechali helmu na hlavě. A další trágédie nebyla daleko. Po těžkém pádu na mantinel byl Garrett Klotz z týmu soutěže AHL Philadelphie Phantoms hospitalizován v nemocnici, ale těžký otřes naštěstí přežil. "Byla to děsivá nehoda," uvedl pro TSN generální manažer Flyers Paul Holmgren.

Článek

Týden po smrti amatérského hokejisty Kristophera Meshakea, který si zlomil nohu a následkem těžkého krvácení zemřel, či úmrtí Dona Sandersona z OHL, který nepřežil pád bez hlemy na ledovou plochu, tak mohl hokej znovu přijít o dalšího hráče. Tentokrát byl však osud k dvaadvacetiletému Klotzovi hrajícímu American Hockey League (AHL) milejší.

"Nehoda vypadala hrozivě," citoval slova generálního manažera Philadelphie Flyers Paula Holmgrena server ESPN. "Později jsme byli informováni, že je hráč v pořádku a nemá na obličeji žádnou zlomeninu," ulevilo se šéfovi pensylvánského klubu.

Pěstní výměna názorů Klotze s Kevinem Westgarthem se odehrála bez přileb. Týden poté, co NHL začala uvažovat o sankcích hráčům, kteří během bitky chránič hlavy sundají!

Přesný hák poslal Klotze na mantinel

Dlouhou pěstní výměnu ukončil přesný hák, kterým Westgarth svého soka knokautoval. Klotz nešťastně spadl na hrazení a přes půl minuty se zmítal v bolestech. Dalších deset minut ležel mladý forvard farmářského týmu Flyers na ledě, než byl odnesen na nosítkách.

"Ránu v nemocnici zašili, čelist má v pořádku bez žádné zlomeniny," ujistil zámořská média Holmgren. "Muselo to pro něj být strašné utrpení, ale vypadá to, že nebude mít žádné následky," dodal šéf Letců.

Reklama