Hlavní obsah

Hokejový Slovan Bratislava má převzít sedmý nejbohatší Slovák

Bratislava

Novým majitelem hokejového Slovanu Bratislava se má stát jeden z nejbohatších Slováků Rudolf Hrubý. Spoluzakladatel softwarové společnosti ESET podle slovenských médií získá tradiční klub od Juraje Širokého, který ho vlastnil přes dvacet let. V posledních sezonách se Slovan potýkal s vážnými finančními problémy, kvůli kterým loni po sedmi letech opustil KHL a vrátil se do slovenské extraligy.

Foto: hcslovan.sk

Český útočník Jindřich Abdul v barvách Slovanu.

Článek

"Aktuálně se ještě pracuje na dokumentaci k transakci, takže zatím nemůžeme změnu vlastníka Slovanu potvrdit. Když půjde všechno dobře, v pondělí vydáme tiskovou zprávu," řekl Hrubý serveru Šport.sk. Podle časopisu Forbes je s majetkem ve výši 630 milionů eur (16,8 miliardy korun) sedmým nejbohatším Slovákem.

"Jednání o případné změně vlastníka nadále probíhají. Dá se říct, že se nacházejí ve finální fázi. Jakmile bude možné potvrdit jejich výsledek, klub bude hokejovou veřejnost oficiálně informovat," uvedl Slovan na svém webu.

Foto: hcslovan.sk

Český hokejový útočník Jindřich Abdul.

Slovan se na jaře po předčasném konci extraligy rozhodl kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru utlumit činnost a neprodloužil smlouvy hráčům, členům realizačního týmu a většině zaměstnanců. Na začátku dubna uvedl, že s většinou kádru chce spolupráci obnovit. Barvy Slovanu hájilo i trio českých hokejistů - brankář Vladislav Habal, obránce Jiří Kučný a útočník Jindřich Abdul.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko