Hlavní obsah

Kubina Team na léto plánuje čtyři exhibice, které pomůžou charitě

OSTRAVA

Formou exhibičních fotbalových zápasů se svým týmem osobností přispěje i letos hokejista Pavel Kubina na charitu a rozvoj mládežnického hokeje. Výběr trojnásobného mistra světa a obránce Toronta má v plánu čtyři zápasy, první z nich v sobotu v Prusinovicích na Kroměřížsku.

Článek

Kubina Team vyrazí na své letní turné už popáté. "Vždycky to klapalo. Zpestřili jsme si letní fyzickou přípravu, devadesát minut si zaběhali a pomohli dobré věci. Doufám, že v podobném duchu se to ponese i letos," řekl dnes Kubina.

Po sobotním utkání v Prusinovicích se mužstvo osobností představí 4. července v Chomýži u Krnova, 18. července v Čeladné a poslední zápas odehraje 26. července tradičně v Janovicích, za které Kubina příležitostně po skončení hokejové sezony nastupuje.

"Letos v případě Prusinovic vyjíždíme poprvé daleko za hranice Ostravy. Docela z ruky je taky Chomýž, ale chceme zase navštívit i místa, kde to zatím nebylo a kde o to je velký zájem," uvedl Kubina.

Fanoušci se i letos v létě mohou těšit na klasický mix hokejistů a fotbalistů. "Kostra týmu už nějaký ten rok drží pospolu. Z hokejistů slíbili účast Filip Kuba, Rostislav Olesz, Tomáš Fleischmann, Petr Kalus nebo Marek Malík. V rámci možností pomůžou i fotbalisté Václav Svěrkoš a Honza Laštůvka, z bývalých hráčů třeba Radek Látal nebo Pavel Srníček. Sestava se ale vždycky dává dohromady na poslední chvíli," podotkl Kubina.

Charitativní stránka věci má v případě prvních dvou utkání už svůj konkrétní cíl. V Prusinovicích přispěje Kubina Team 50 tisíci korun na zakoupení speciálního invalidního vozíku pro sedmiletého tělesně postiženého chlapce Zdeňka Ležáka. Shodnou částkou na totožný účel pak v Chomýži pomůže Jiřímu Vasiliadisovi, který je po dětské mozkové obrně s postižením dolních i horních končetin.

"Díky spolupráci s hráčskou asociací NHLPA navíc i letos věnujeme hokejovou výstroj pro mladé hokejisty z Kopřivnice, Frýdku-Místku a Vítkovic," upřesnil Kubina.

Reklama