Hlavní obsah

Píší bývalí spoluhráči, soustrast vyjadřuje i Záruba. Hokejová komunita reaguje na Buchtelovu smrt

Praha

Na páteční úmrtí teprve dvacetiletého hokejového obránce Ondřeje Buchtely, který podlehl vzácnému zhoubnému nádoru na srdci, postupně reagují nejen tuzemské kluby, ale i hráči a další osoby spojené s českým hokejem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Dvacetiletý hokejový obránce Ondřej Buchtela (na snímku z 21. října 2018) zemřel. Prohrál boj s rakovinou, bývalý mládežnický reprezentant měl zhoubný nádor na srdci.

Článek

„Navždycky v mém srdci. Nikdy na tebe nezapomenu," napsal na svém Twitteru stejně starý útočník Jakub Lauko, který patří Bostonu Bruins a uplynulou sezonu odehrál na farmě Bruins v Providence v AHL.

S Buchtelou strávil Lauko řadu sezon v mládežnických kategoriích Chomutova, zahráli si spolu i za seniorský tým Pirátů v extralize, stejně jako se potkávali v mládežnických reprezentačních výběrech.

V nich Buchtela nastupoval i s Filipem Chytilem. "Upřímnou soustrast rodině a nejbližším. Odpočívej v pokoji, Ondro!" napsal současný útočník NY Rangers.

„Život je občas nesmírně krutý. Vážné onemocnění, které u Ondřeje propuklo, vyvolalo obrovskou vlnu hokejové solidarity a z ohlasů, které jsme obdrželi, vím, že všichni na něj budeme vzpomínat jen v nejlepším. Jménem Českého hokeje chci vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině, nejbližším i kamarádům," uvedl za Český hokej jeho prezident Tomáš Král.

Na Buchtelu rovněž zavzpomínal jeho mateřský celek z Ústí nad Labem, upřímnou soustrast vyjádřil i extraligový Liberec, jehož byl Buchtela kmenovým hráčem, nebo Kadaň s Chomutovem, v nichž talentovaný zadák během své kariéry rovněž působil. Přidávají se i kluby, v nichž Buchtela nehrál.

Hodně síly popřál hráčově rodině, blízkým lidem, spoluhráčům a kamarádům sportovní komentátor České televize Robert Záruba.

Buchtelovi zjistili lékaři v polovině května vzácný zhoubný nádor na srdci. Ten následně zasáhl i obě plíce a Buchtela byl odkázán na invalidní vozík a pomoc svých nejbližších.

V pátek svůj statečný boj se zákeřnou nemocí bohužel prohrál. „Nebojte se o něj, povstane na věčnosti," napsala hráčova přítelkyně Anna na jeho Instagramu, když veřejnost informovala o Buchtelově úmrtí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Nebojte se o něj, povstane na věčnosti 🕊🌈Anička

Příspěvek sdílený Ondřej Buchtela (@ondrej_buchtela),Čec 24, 2020 v 3:42 PDT

Reklama