Hlavní obsah

Dojemné gesto rodičů. Syn podlehl rakovině, oni vrátí vybrané peníze na jeho léčbu

Praha

Snažili se mu pomoct, vybrali miliony na léčbu rakoviny, ale bylo pozdě. Dvacetiletý hokejista Ondřej Buchtela měl minulý týden pohřeb. V těžkách chvílích, kdy bojoval se zákeřnou nemocí, vznikl transparentní účet, na kterém se sešlo téměř 3,6 milionu korun. Ty ale vzhledem k situaci nemohly už být využity na léčbu mladého hokejisty, proto se rodiče rozhodli peníze vrátit.

Foto: Sport.cz

Když Ondřej Buchtela bojoval s rakovinou, byl odkázaný na vozík.

Článek

„Mnohokrát vám děkujeme za podporu pro našeho syna Ondru. Neváhali jste konat a posílali jste finanční prostředky na Ondrovu pomoc. Během třech týdnů se nastřádala obrovská částka peněz. Ondra byl nesmírně poctěn lavinou sounáležitosti a lásky, což nejde vyjádřit slovy. Bohužel, osud zasáhl jinak," zveřejnili dopis na sociálních sítích Marcel a Eva Buchtelovi.

Mladému hokejistovi se snažilo pomoci hodně lidí a klubů nejen z hokejového prostředí. Pomoci se rozhodli Jakub Voráček, David Krejčí, Tomáš Plekanec, Petr Čech, Tomáš Nosek a stovky dalších sportovců. Ti všichni přispěli na založený transparentní účet. Finance nakonec nebyly využity pro to nejdůležitější, záchranu lidského života.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený mother 👦🏽 (@hrbkovaaninka),Srp 3, 2020 v 9:02 PDT

„Vaše peníze ale splnily účel. Na energetické úrovní se Ondra proměnil. Ať to byly jakékoliv částky, všichni jste jednali z upřímného srdce. Někteří i v době finanční nepřízně, někteří dražili svoje věci, které pro vás byly srdeční záležitostí. Protože peníze byly určené na pomoc Ondrovi, rozhodli jsme se dary vrátit každému z vás, což je nejčistší forma, jak zachovat energii, kterou vaše dary přinesly," vysvětlili rodiče své rozhodnutí.

Začátkem června Buchtela oznámil mrazivou zprávu o nádoru, který mu lékaři diagnostikovali na srdci. „Důvodem, proč teď netrénuji, nejsem aktivní na sociálních sítích a nevycházím z domu, a když už, tak jen na vozíku, je rakovina... Lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci," napsal mladý obránce, který hrával i extraligu za Chomutov, působil také v Litoměřicích, Kadani a Ústí. Loni zamířil do Liberce.

Za pár týdnů boj skončil, mladý hokejista svůj boj o život prohrál. „Nebojte se o něj, povstane na věčnosti," napsala jeho přítelkyně Anna na Buchtelově instagramovém účtu, když Ondra zemřel. Nejbližší rodina a kamarádi se rozloučili s mladým hokejistou ve čtvrtek v Bystřanech.

Reklama

Související témata: