Hlavní obsah

Liga mistrů odkládá začátek až na listopad. První dvě kola se odehrají na stejném místě

Bern/Praha

První kolo hokejové Ligy mistrů se mělo hrát už 6. října, jenže při nejistotě způsobené probíhající pandemií nemoci covid-19 a při přetrvávajících cestovních omezeních se v úterý odpoledne vedení soutěže po videokonferenčním jednání rozhodlo odsunout začátek až na polovinu listopadu.

Foto: Sport.cz

Gólová radost hokejistů Frölundy ve finále Ligy mistrů.

Článek

„Bohužel se celoevropská situace v poslední době vyvinula takovým způsobem, že bychom nedokázali zajistit sehrání všech zápasů," řekl prezident soutěže Peter Zahner. „Odklad nám dává dalších šest týdnů času, během nichž zkusíme vyřešit kritické momenty a v ideálním případě budou některá omezení mezitím zrušena," dodal.

V této fázi ještě nejsou nutné žádné úpravy herního formátu, ale harmonogram prvních dvou kol se musí vejít do dvojzápasů sehraných ve dvou dnech. „Obě utkání se tak uskuteční na stejném místě, abychom omezili riziko cestování a právo hrát doma získává mužstvo, které má aktuální lepší koeficient v evropském žebříčku," vysvětlil Zahner.

Hrací dny hokejové Ligy mistrů
1. kolo: 17. a 18. listopadu
2. kolo: 24. a 25. listopadu
Čtvrtfinále: 8.–9. prosince, odvety 15. prosince
Semifinále: 5. a 6. ledna: odvety 12. a 13. ledna 2021
Finále: 9. února 2021

Z pohledu losu prvního kola pro české trio to znamená, že Liberec bude 17. a 18. listopadu hrát dvakrát doma s polským Tychy, Třinec by měl ve stejných dnech odehrát domácí dvojzápas s Juností Minsk a jen Sparta by musela ven k zápasům proti Lukko Rauma, ale právě tato cesta naráží na nutnost dvoutýdenní karantény pro všechny cizince přijíždějící do Finska, takže pokud se situace do listopadu nezmění, bude se hledat asi jiná alternativa.

Teprve od čtvrtfinále se Liga mistrů vrátí do známé podoby zápasů doma a venku, přičemž i v tomto případě platí, že při bodové shodě rozhoduje souhrnné skóre. Zápas o trofej by se měl odehrát 9. února 2021 na ledě úspěšnějšího z finalistů během celé sezony.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko