Hlavní obsah

Nejlepší střelec KHL pokračuje ve výchově talentů. Červenkova škola, díl druhý

PRAHA

Nekončí, jeho kariéra strmě stoupá, přesto se vrací k prapočátkům své cesty. Zpět do dětských časů. Hokejista Roman Červenka má hokejovou školu. Letos v létě uspořádá druhý ročník. On sám se jako malý jezdil učit k Jágrovi, nyní děti míří k němu. A to doslova. Útočník Avangardu Omsk a nejlepší střelec Kontinentální ligy bude s malými talenty každý den trénovat osobně.

Foto: Jan Handrejch

Roman Červenka při tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

"Minule to fungovalo, bylo vidět, že to kluky baví. Vyšlo to výborně a byl bych rád, aby z toho byla tradice," nechal se slyšet úřadující mistr světa z Německa, který hovořil o zkušenosti z minulého léta. Ale na hokejovou výchovu není sám.

„Máme třicet hráčů. V jiných školách je třeba sto účastníků, to my nechceme. Maximálně třicet lidí zaručuje sportovní kvalitu. Roman má taky omezený čas. Nechceme, aby to spadlo do komerčního, že se tam Roman ukáže jednou za den a děti si ho neužijí. Myšlenka je, aby mohl být s nimi,“ vysvětlil Martin Maškarinec ze společnosti 10RC, který s Červenkou spolupracuje.

Program školy je celoroční, ale vyvrcholení nastane v létě. Ve výběru bude maximálně třicet hráčů a šest brankářů. Místo konání zimní stadión Hasa v Praze 10, termín od 4. do 15. července.

Chtěl jsem být jako Jágr, přiznal Červenka 

„Jsem za to moc rád. Na desítce jsem se skoro narodil, chodil na základní školu, vyrostl jsem tady, hokej jsem se naučil na Slavii. Praze 10 jsem hodně zavázaný, jsem rád, že se škola může uskutečnit právě tady,“ řekl ke druhému ročníku Červenka, který ve svých začátcích poznal i školu Jaromíra Jágra.

„Když kluk může vidět na živo profesionálního hráče, tak mu to strašně moc dá. Jednou se za námi Jarda přijel podívat, to pro mě byl obrovský zážitek a ohromná motivace. Když jsem ho viděl, tak jsem chtěl být jako on. Rád bych, kdyby to bylo i s kluky v této škole, aby jim to pomohlo,“ dodal Červenka, který školu pořádá ve spolupráci s Prahou 10.

"Máme dva prvoligové fotbalové kluby, hokejová Slavia se bohužel odstěhovala do Vysočan. Jsem nadšený z toho, že se k nám špičkový hokej vrací alespoň tímto způsobem, a že to možná bude právě Praha 10, kde třeba vyrostou noví Červenkové nebo Jágrové," řekl starosta Prahy 10 Milan Richter.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články