Hlavní obsah

VIDEO: Důchodce trefil miniaturní otvor, vyhrál, ale milión málem nedostal

PRAHA

Euforii vystřídalo rozčarování. Hokejový nadšenec a důchodce v Indianapolis v hale Pepsi Coliseum trefil sladkou výhru. Na vzdálenost šedesáti metrů zasunul puk do pár centimetrů velkého otvoru v brance, vyhrál 50 tisíc dolarů. Sláva, objímání, dojetí. Ještě před pokusem řekl, že kdyby uspěl, dá peníze na srdeční centrum v Indianě. Bohužel. Při pokusu přešlápl, téměř 900 tisíc korun bylo skoro ztraceno.

Foto: Sport.cz

Třiasedmdesátiletý senior Richard Marsh se nemýlil, trefil přes celé hřiště malý otvor v brance, ale o výhru málem přišel.

Článek

Výhru se třiasedmdesátiletý senior Richard Marsh rozhodl darovat na kardiovaskulární centrum Sv. Vincenta v Indianě, kde mu v roce 2007 zachránili srdce. Krásná a bohulibá myšlenka.

Puk po jeho přesné střele skončil v brance, ale jeho tělo se v době pokusu nenacházelo na správném místě, za brankovou čárou. To on ale nevědel. Přitom kolem něj stáli pořadatelé, maskot. Všichni vše viděli, střílet ho ale bez problémů nechali.

Peníze měla darovat pojišťovna jako součást akce „Hokej pro srdce.“ Ale pan Marsh, který i přes požehnaný věk hraje amatérkou ligu, se nacházel na nesprávném místě na ledu. U ledu 50 tisíc dolarů poté také zůstalo.

Ale nakonec se vše v dobré obrátilo. Majitelé hokejových Indiánů Paul a Cindy Skjodtovi se rozhodli vyplatit odměnu ze svého. „Myslím, že ty peníze za to stojí, bude to mít velmi pozitivní publicitu,“ radoval se pan Marsh.

Reklama