Hlavní obsah

Na MS v inline hokeji IIHF v Pardubicích se představí i Rachůnek

PRAHA

Hokejový obránce Karel Rachůnek se představí na mistrovství světa v inline hokeji pod hlavičkou IIHF, který se odehraje od 19. do 25. června v Pardubicích. Opora Jaroslavle, která v dresu české hokejové reprezentace získala na světovém šampionátu v Německu loni zlato a letos v Bratislavě bronz, definitivně přislíbila účast. Otevřený zůstává start hvězdy Edmontonu Aleše Hemského, jehož otec Petr národní tým inline hokejistů trénuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Rachůnek si zahraje i MS v in-line hokeji.

Článek

Rachůnek hned po návratu z mistrovství světa v Bratislavě už minulý týden hrál inline hokejovou extraligu za IHC Devils Zlín. "S hráčem jsem v pondělí hovořil a i když jeho program je opravdu náročný, svou účast v týmu přislíbil," řekl webu šampionátu trenér Hemský. Rachůnek startoval na MS v inline hokeji IIHF už v letech 2003 a 2008, hrál i na šampionátech organizace FIRS. Naposledy loni v Berouně dovedl český tým jako kapitán k bronzu a má titul z roku 2007 z Bilbaa.

Hemský v Edmontonu dohrál na začátku března a musel na operaci s pravým ramenem. Jeho rekonvalescence se odhadovala na čtyři až šest měsíců, přesto podle Petra Hemského není jeho účast úplně vyloučená. "Je možné, že by se k týmu připojil. Přiletí na konci května a uvidíme podle jeho aktuálního zdravotního stavu," prohlásil trenér.

Podle Hemského bude na MS startovat také nová akvizice hokejistů pražské Sparty Petr Tenkrát, nebo kladenský obránce Vladimír Kameš.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec