Hlavní obsah

Obr Chára přijede do Hradce Králové, držitel Stanley Cupu bude závodit na kole

Hokejový obr vymění brusle za cyklistické pedály. Vítěz Stanley Cupu a nejlepší hokejista Slovenska za uplynulou sezónu zamíří 19. srpna do Česka. Kapitán Bostonu Zdeno Chára se podle serveru cyklonovinky.cz zúčastní závodu Velká cena města Hradce Králové.

Foto: Mike Blake, Reuters

Kapitán Bostonu Zdeno Chára se Stanleyovým pohárem

Článek

Společně se slovenským reprezentantem bude také závodit René Andrle. Oba kamarádi se postaví na start na hradeckém Ulrichově náměstí. O tom, že cyklistika patří mezi oblíbené kratochvíle 206 centimetrů vysokého hokejisty, je již delší domu známo.

„Číslo jedna je pro mě Tour de France. Mezi mé oblíbence patří Velitsovci a Sagan, kterým hodně fandím. Mimo slovensko jsem měl rád Reného Andrleho a Jána Svoradu, obdivji i Armstronga a Contradora. Mám rád všechny, kteří se svému sportu oddají a dosáhnou na výsledky,“ řekl před časem Chára, který kromě hokeje a cyklistiky sleduje i tenis, ale také NBA. „Snažím se koukat na finále.“

Přijede chlap s nejtvrdší střelou 

„Chára se jel několikrát podívat na Tour, na Giro. Cyklista je excelentní, většina hokejistů je v tom skvělá. Zdenovi vyrobili závodní kolo, s nímž Armstrong udělal rekord na Tour - Trek Madone,“ svěřil se webu idnes.cz minulý rok Andrle.

V polovině června Chára dovedl Boston k šílenství, mužstvo pod jeho vedením vyhrálo nejslavnější hokejový pohár - Stanley Cup v NHL. „To byl nejkrásnější moment dosavadní kariéry. Do konce života nezapomenu na lidi kolem sebe, jak byli všichni šťastní,“ přiznal emotivní a dojemné okamžiky svého života.

Chára je nejvyšším hokejistou NHL, ale také mužem, který má nejtvrdší střelu. Při posledním Utkání hvězd mu byla naměřena rychlost puku 170,4 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata: