Hlavní obsah

České velvyslanectví v Moskvě připravuje převoz mrtvých hokejistů

České velvyslanectví v Moskvě připravuje s ruskými úřady převoz pozůstatků těl tří českých hokejistů, kteří ve středu zahynuli při katastrofě letounu Jak-42 u ruské Jaroslavle. Podle informací z ambasády by ostatky do Česka měly být dopraveny letecky zhruba do pěti dnů. K budově velvyslanectví přicházejí Moskvané a pokládají tu květiny a zapalují svíčky.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Trosky letadla, ve kterém zahynuli hokejisté Jaroslavle.

Článek

Při katastrofě, která během okamžiku připravila Rusko o jeden z nejsilnějších týmů místní ligy KHL, zahynuli čeští hokejisté Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček. České velvyslanectví v Moskvě nyní dojednává technické okolnosti převozu jejich těl do České republiky, řekl dnes ČTK mluvčí velvyslanectví Tibor Opěla. Český konzul David Nový odcestoval na místo havárie do Jaroslavle.

Termín leteckého převozu pozůstatků českých hokejistů zatím nebyl stanoven. Opěla doufá, že se tak stane co nejdřív, zhruba do tří až pěti dnů. Velvyslanectví je podle něj připraveno pomoci pozůstalým při případné cestě do Jaroslavle, zatím se ale na ambasádu nikdo v tomto smyslu neobrátil.

České velvyslanectví dnes v místním tisku poděkovalo ruským občanům za projevy soustrasti. K budově ambasády lidé přinášejí spousty květin a zapalují tam svíce. Česká vlajka je na velvyslanectví spuštěna na půl žerdi.

Reklama

Související témata: