Hlavní obsah

Krásné gesto českého borce z NHL! Vítěz Stanley Cupu pomáhá na Moravě likvidovat škody

Ve středu si ještě užíval se svým parťákem Jakubem Vránou na zápase fotbalového EURO v Budapešti, teď pomáhá s likvidací škod po ničivém tornádu na Moravě. Vítěze Stanley Cupu z roku 2018 Michala Kempného událost velmi zasáhla, jelikož v zasažené oblasti žije jeho rodina. A tak nelenil a přijel přiložit ruku k dílu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Kempný

Článek

Obránce Washingtonu má srdce na správném místě. Hned jak se o ničivém tornádu dozvěděl, rozhodl se, že nepomůže "jen" finančně, ale že pojede přímo na jih Moravy a pomůže s opravnými a vyklízecími pracemi.

"Nemůžu uvěřit tomu, jaká katastrofa postihla jih Moravy. Kraj, odkud pocházím a kde se hrozně rád vracím," napsal Kempný k příspěvku na Instagramu, který sdílel krátce po neštěstí. V jedné ze zasažených oblastí bydlí jeho rodina, které se naštěstí řádění tornáda vyhnulo.

"Cítím obrovskou vděčnost za to, že má rodina a nejbližší jsou v pořádku a bezpečí," dodal s tím, že mu je smutno z toho, že spousta rodin takové štěstí neměla. Proto se rozhodl alespoň trochu se svými kamarády v oblasti pomoci.

Hvězda NHL ale nestojí o žádné projevy díků. "To by přece udělal každý," řekl český šampion, který je však stále tím skromným klukem z Moravy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice