Hlavní obsah

Pöpperle se v Německu stěhuje do Kolína nad Rýnem

Kolín nad Rýnem

Český hokejový brankář Tomáš Pöpperle se po čtyřech letech strávených v Bremerhavenu stěhuje v německé hokejové lize do Kolína nad Rýnem. V novém působišti uzavřel šestatřicetiletý odchovanec pražské Sparty roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Pöpperle ještě v dresu Sparty.

Článek

V uplynulé sezoně odchytal Pöpperle za Fischtown Pinguins 13 zápasů s průměrem 2,34 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,4 procenta. Ve statistikách ligy byl třetí.

"Nemůžu se dočkat, až se připojím k týmu Kölner Haie. Hodně se také těším na domácí zápasy před skvělými fanoušky," řekl klubovému webu Pöpperle. Před vypuknutím pandemie koronaviru byl kolínský klub s průměrem 13 333 fanoušků na zápas v sezoně 2019/20 třetím nejnavštěvovanějším v Evropě.

"Tomáš je stabilně oporou svých týmů už několik let. Bude to skvělá posila pro náš brankářský post a jsme rádi, že se rozhodl pro Kolín," prohlásil trenér Uwe Krupp, který působil v letech 2018 až 2020 ve Spartě.

Pöpperle, vicemistr světa z roku 2006 z Rigy, kde se jako trojka do hry nedostal, má na kontě i dva zápasy v NHL za Columbus. V české extralize chytal vedle Sparty také v Plzni, v Německu získal v sezoně 2005/06 titul s celkem Eisbären Berlín a v KHL oblékal dresy Lva Praha a Soči.

Reklama

Související témata:
Tomáš Pöpperle